A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hírei (2016/10.)

2016.06.24. 08:06

Versenyek, horgászvizsgák időpontjai, haltelepítések és más információk.

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
www.vasivizeken.hu / www.vasihorgasz.hu

 

   

Szövetségi területi jegy vásárlás SZÉP  (szabadidő) kártyával, Erzsébet Ajándék utalvánnyal!

 További részletekről érdeklődjön a Szövetség elérhetőségein >>>

Csatlakozzon a Szövetség facebook csoportjához....

 

Kérjük kímélje a környezetet és ne nyomtassa ki ezt a dokumentumot. 


Vadása Kupán pecáztak a hobbi kategória indulói... 
 

Múlt szombaton rendezte meg a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a  Vadása Kupát a festői, Őrségi településen, Hegyhátszentjakabon. A verseny az előző éviekhez hasonlóan csak a hobbi kategóriában versenyzők számára lett meghirdetve, ahová 18 fő felnőtt mellett 3 ifjúsági korú pecás nevezett. A reggeli regisztrációt követően a felnőtteknél két 9 fős szektor lett kialakítva, így a technikai értekezlet utáni sorsoláskor nagy volt az izgalom a minél jobb horgászhelyek megszerzése miatt.  A tavon eredményes módszernek bizonyult a z érzékeny feeder és match botos módszer, de volt aki snecizéssel próbált eredményes lenni.  A verseny végét jelző dudaszó elhangzásakor lehetett sejteni, hogy az előző évhez hasonlóan szoros lesz a végeredmény a mérlegelésnél. Felnőtt hobbi kategóriában 3337,8 grammos fogással átlagoltak  a horgászok, viszont egy-két indulónak sikerült kiváló teljesítményt nyújtva 10 kiló körüli összsúllyal is mérlegelni.
 

       


Közülük is a legjobbnak Tancsics Dezső, az Elektromosok SHE. pecása bizonyult, aki 14 880 grammal végzett az élen és nyerte meg az idei évi Abért-tó Kupa után a Vadása Kupát is. A másik szektor első helyezettje Tóth Attila lett 7800 grammal, így a Körmendi Munkás HE. horgásza végzett összetettben a második helyen. Harmadik helyre a Spartacus HE. tagja, Pajtli Tibor ért oda, 11 840 grammos fogással.
 

        

További képek megtekinthetőek itt >>>


Ifjúsági horgászoknál Koltai Máté Márk Kerkafalváról lett az aranyérmes, a felnőtt mezőny átlagát hozva 3300 gramm összsúllyal. Az ezüstérem sorsa nagy csatában a vasvári Kovács testvérek között dőlt el, amelyben a szerencse Kovács Viktornak kedvezett, aki 820 grammal mérlegelt, így 80 grammal előzte meg testvérét Kovács Zsoltot, akinél a mérleg 740 grammot mutatott.
 

       


Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével a Hegyhátszentjakab polgármestere  Kránicz Ferenc és a Szövetség elnöke Seregi Miklós, aki  záróbeszédében gratulált a résztvevőknek a kitartó és sikeres szerepléshez, majd polgármesterrel közösen átadta az okleveleket és kupákat a helyezetteknek.

  

A versenysorozat indulói most egy kis pihenőt kapnak, hiszen az újabb megmérettetések csak 2016. szeptember 11-én folytatódnak a Vasi Vizeken Kupával Gersekaráton.  A versenyezni vágyókat addig is várjuk július 9-én a III. Pinka-völgyi Halas Nap keretében megrendezésre kerülő barátságos horgászversenyre! A versenyre nevezni itt lehet >>> 

Kísérőik figyelmébe ajánljuk további színes, szórakoztató programjainkat, illetve bátrak nevezhetnek a halételfőző versenyre, vagy a kispályás labdarúgó kupára is! Mindenkit szeretettel várunk!

Részletes eredmények  itt letölthetőek >>>

 


Lányok pecabottal: horgászverseny gyerekeknek a celli téglagyári tónál 
 

Érdeklődésben nem volt hiány: 59 ifjú horgász nevezett a celldömölki Lokomotív Horgászegyesület hagyományos gyereknapi versenyére a ma már igazi pihenőövezetnek számító téglagyári tónál. Bár a lányok létszámfölényben voltak, úgy tűnik, a horgászat még egyelőre férfias sport marad, legalábbis az eredményesség tekintetében. A zsűri díjazta az összfogást és a legnagyobb „egyéni” fogást is.


   

A győztes Kryazell Nataniel lett. Gersei Fanni a legfiatalabb versenyző volt. Az abszolút győztes (megőrizve tavalyi első helyezését) Krayzell Nataniel (összfogás: 3600 gramm, a legnagyobb hal: 850 gramm). Második lett Kiss Szilárd, a harmadik helyen végzett Geiger Richárd. Eiveck Fanni az előkelő 4. helyen végzett, megelőzve Imre Kevint.

Részletes eredmények  itt letölthetőek >>>
 

Szerző: Ölbei Lívia Fotós: Gyuricza Imre  - www.vaol.hu


V. Kerka-Alpok-Adria Nemzetközi Horgászverseny

A Kerkaszentkirályi HE szeretettel meghívja Önöket az V. Kerka-Alpok-Adria Nemzetközi Horgászversenyre. A versenyre négy fős csapatok nevezhetnek. A verseny időpontja 2016. július 16-17.; Nevezési díj: 2500 Ft/fő

A versenyről bővebb információ itt letölthető >>>


Keddi napon történt haltelepítés képekben 

 

Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a mai napon a következő horgászvizeken megtörtént a pontytelepítés az előírt mennyiségek szerint: Szombathelyi Csónakázótó 1000 kg, Szombathelyi Horgásztó 400 kg, Újperint I. tó 400 kg, Gencsapáti-Perenyei tó 300 kg, Csepregi téglagyári-tó 250 kg, Gersekaráti Sárvíz-tó 600 kg, Magyarszecsődi-tó 600 kg, Pinka patak szentpéterfai szakasza 250 kg, a kerkaszentkirályi Kerka holtág 300 kg, Kéthatár-tó Kerkafalva 500 kg. Az előzetes tervektől eltérően a sikeres halászat eredményeként a Hársas-tó 700 kg-os és a Püspökmolnári-tó 400 kg-os telepítése is megtörtént a mai napon.  A felsorolt horgászvizeken 20l6. június 25. szombat 05.30 óráig tilalom került elrendelésre. Az áradások miatt előre láthatólag a Rába folyó - körmendi, alsószölnöki, ikervári - szakaszain a tervezett telepítések a következő hetekben valósulnak meg. A telepítésekről a honlapunkon tájékoztatást adunk. A pontytelepítés pénteki napon folytatódik a vasi vizeken.

  

Mai halászaton készült további képek megtekinthetőek itt >>>
 


 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a megkezdi a nyári pontytelepítéseit

Mint arról Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnök beszámolt, az idei évben sikerül elérni - a horgászok bizalmának és a jegyváltásoknak köszönhetően -, hogy az év hátralévő időszakában 10000 kg ponttyal több kerül a szövetség kezelésében lévő horgászvizekbe. A megnövelt mennyiségű ponty kihelyezése több ütemben történik. A szövetség célja, hogy a nyár folyamán mindig legyen olyan vízterület a megyében, ahol a pecások jó eséllyel csalnak pontyot a horogra. Az első, nagyobb telepítések június 21 és június 24-én lesznek, a két nap alatt összesen 8000 kg fogható méretű ponty kerül a horgászvizekbe. A telepítés miatt általános horgászati tilalom lép életbe az érintett horgászvizeken a kihelyezés napján 10 órától június 25., szombat reggel 5.30-ig. A répcelaki Csánigi-tavon és a Pinka patak szentpéterfai szakaszán a telepítési tilalom csak 13 órakor lesz feloldva - az aktuális horgászversenyek befejezése után. Júliusban és augusztusban még a következő tavak részesülnek terven felüli telepítésben: Magyarszecsődi-tó, Hársas-tó, Újperinti I. tó, Szombathelyi Csónakázótó és Horgásztó, Vadása-tó, Püspökmolnári-tó, Merseváti-tó. A vasi horgászok körében kiemelten népszerűbb Gersekaráti Sárvíz tavon várhatóan két hetente lesz 4-5 mázsás pontytelepítés az aktív horgászszezonban. A terven felüli halasítások pontos időpontjáról a szövetség a honlapján számol be. A problémamentes pecázás érdekében a tavakon a július-augusztusi plusztelepítések után nem lesz tilalom. A nyár folyamán a Pinka patakba és a Rába folyóba is lesznek még haltelepítések.

A június 21-én esedékes megyei telepítés a következők szerint alakul: Szombathelyi Csónakázótó 1000 kg, Szombathelyi Horgásztó 400 kg, Újperint I. tó 400 kg, Gencsapáti-Perenyei tó 300 kg, Csepregi téglagyári-tó 250 kg, Gersekaráti Sárvíz-tó 600 kg, Magyarszecsődi-tó 600 kg, Pinka patak szentpéterfai szakasza 250 kg, a kerkaszentkirályi Kerka holtág 300 kg, Kéthatár-tó Kerkafalva 500 kg.

Június 24-én pénteken a következő horgászvizek telepítésével folytatódik a kihelyezés: Marcal folyó 250 kg, répcelaki Csánigi-tó 350 kg, Merseváti-tó 350 kg, Celldömölki-tó 400 kg, Nagypiriti-tó 250 kg,


A megyei telepítés mennyiségek táblázatba foglalva a következők szerint alakulnak következő hetekben:

 

Vízterület megnevezése

Ponty

Mennyiség (kg)

Marcal folyó

250

Püspökmolnári tó

400

Rába folyó ikervár szakasza

400

Répcelak-Csánigi tó

350

Merseváti-tó

350

Celldömölki-tó

400

Nagypiriti-tó

250

Szombathelyi csó.tó

1000

Szombathelyi horg.tó

400

Újperint 1. sz. tó

400

Gencs-Perenyei tó

300

Csepregi tó

250

Gersekarát-Sárvíz tó

600

Magyarszecsődi tó

600

Pinka patak Szentpéterfa

250

Hársas tó-Máriaujfalu

700

Rába  folyó Alsószölnök

300

Kerkaszentkirályi Kerka holtág

300

Kéthatár tó-Kerkafalva

500

Összesen:

8.000

 


Váltson Ön is horgászjegyet és pecázzon szabályosan a frissen telepített pontyokra!

  


  
Végvári Győző Emlékverseny lesz....
 

A Körmendi Munkás Horgász Egyesület szeretettel meghívja a horgásztársakat a Végvári Emlékversenyre. A horgászverseny a Magyarszecsődi tavon kerül megrendezésre 2016. július 03-án (vasárnap) reggel 7 órától.

További információ kérhető az egyesület székhelyén, illetve Horváth András egyesületi elnöknél.
 

Sikeres versenyzést kívánunk!


III. Pinka-völgyi Halas Nap lesz Vaskeresztesen...

  

Plakát nagy méretben letölthető itt >>>

Részletes versenykiírások:

Barátságos Horgászverseny kicsiknek és nagyoknak >>>

Pinka-menti Foci Kupa >>>

Halételkészítő csapatverseny >>>

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Horgászvizsgák a közeljövőben:  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Állami Horgászvizsgát szervez a következő időpontokban és helyszíneken:
  • 2016. június 28-án kedden 17.00 órai kezdettel az Ölbői Sporthorgásztónál (9621 Ölbő, 0143/13. hrsz. ) - Jelentkezési határidő: 2016. június 23. (csütörtök) 14.00 óra
  • 2016. június 30-án csütörtökön 12.00 órai kezdettel a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz) - Jelentkezési határidő: 2016. június 28. (kedd) 11.00 óra

Horgászvizsgára jeletkezés és bővebb információ itt >>> 

 

További információ:

Sporthorgász Egyesületek 
Vas Megyei Szövetsége

9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.
Tel.: +36/94-506-835
Fax: +36/94-506-836
Mobil: +36/70-33-99-703
E-mail: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

.