Egy belga televízió szerint merényletet terveztek a vasárnapi magyar-belga meccs alatt

2016.06.25. 17:16

Nem ez lenne az első ilyen terv.

Merényletre készülő feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe Belgiumban, aki a gyanú szerint a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap esti magyar-belga meccsének közvetítése alatt tervezett terrortámadást - jelentette szombati híradásában a belga RTL televízió.

A csatorna internetes oldalán megjelent beszámoló szerint a rendőrség szombatra virradóra vette őrizetbe a 20 éves férfit a vallóniai Verviers város közelében.

Muriel Targnion, Verviers polgármestere arról számolt be, hogy a gyanúsított a vasárnapi mérkőzés nyilvános vetítése alatt készült lecsapni, azt azonban nem tudni pontosan, hogy hol. "Nem erősíthetem meg ezt az információt, de nekem azt mondták, hogy nem Verviers volt a célpont" - mondta.

A La Derniere Heure című helyi lap értesülései szerint a terrorellenes hatóságok péntek éjszaka egy másik embert is elfogtak az ugyancsak Vallóniában található Mons városában.

A belga szövetségi ügyészség megerősítette az őrizetbe vételekről szóló híreket, ugyanakkor azt közölte, hogy korai lenne még konkrét terrortámadásról beszélni.

Az RTBF belga közszolgálati televízió közlése szerint a most elfogott gyanúsítottaknak nincs közük az előző heti őrizetbe vételekhez. A rendőrség múlt pénteken több olyan embert is őrizetbe vett, akik a gyanú szerint terrortámadásokat tervezhettek a belga fővárosban a szombati Eb-mérkőzés vetítése alatt.

.