Kínai házaspár üzemeltetett kuplerájt (videóval)

2016.09.24. 08:43

Előzetesben vannak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két kínai állampolgárral szemben - adta hírül honlapján a rendőrség.

A gyanúsítottak egy Budapest XIX. kerületi lakásában 2015 októberétől kínai nők szexuális szolgáltatást nyújtottak ázsiai férfiaknak.

A nyomozók szeptember 20-án éjjel, összehangolt akciót tartottak. Ennek alkalmával elfogták a bordélyház működtetését végző 35 éves nőt és 37 éves férjét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a prostituáltak repülővel érkeztek Kínából, utaztatásukat és szállításukat a gyanúsítottak szervezték, mint ahogy ők fogadták az ügyfelek bejelentkezését is, akik újsághirdetésből értesültek a szolgáltatásról. A házaspár a bevétel nagy részét elvette a lányoktól és a prostitúcióból megszerzett jövedelemből éltek. A házkutatáskor a rendőrök nagy mennyiségű készpénzt - valutát és forintot -, illetve a szervezéshez használt telefont találtak és foglaltak le.

A nyomozók mindkét személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság pénteken elrendelt.

Videó: police.hu

.