Ekkortól közlekednek villamos mozdonyok és motorvonatok a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonalon

2016.10.07. 09:59

Fontos állomásához érkezett a 48 kilométer hosszú vasútvonal korszerűsítése.

A GYSEV Zrt. szeptember végén sikeresen feszültség alá helyezte a vonalon kiépített új, 25 kV feszültségű, 50 Hz váltóáramú felsővezetéki rendszert - tájékoztatta lapunkat a vasúttársaság.

A Szombathely-Zalaszentiván vasútvonal villamosítása és modernizációja 2016 márciusában indult, mára a kivitelezési munkálatok jelentős részét elvégezték a szakemberek. Szeptemberben megkezdődött a felsővezetéki rendszer vizsgálata, az engedélyező Nemzeti Közlekedési Hatóság helyszíni szemléket tartott. A 48 km-es szakasz felsővezeték-rendszerét szeptember 29-én helyezték feszültség alá.

A GYSEV Zrt. tervei szerint a villamos felsővezetéki rendszer hivatalos forgalomba helyezése a 2016/2017 évi új menetrendi időszak bevezetésétől, december 11-től várható. Ettől az időponttól lesz lehetőség villamos mozdonyok és motorvonatok közlekedtetésére a vonalszakaszon.

A vasúttársaság szakemberei ezúton is felhívják az érintett térségben élők, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vasútvonalon utazók figyelmét arra, hogy a felsővezetéki rendszer folyamatosan 25 000 Voltos feszültség alatt áll. A felsővezeték 2 méteren belüli megközelítése, megérintése életveszélyes sérüléseket okozhat.

Fotó: archív - GYSEV

.