Kiállítás az elmúlt tíz év fotóművészetéről Kőszegen

2016.10.01. 08:16

Év végéig lehet megtekinteni.

A Fotóművészeti Nemzeti Szalon Hely, ahol című szekciójából látható önálló kiállítás szombattól a kőszegi Jurisics-vár lovagtermében - közölték az MTI-vel a szervezők.

Képek és pixelek. Fotóművészet - és azon túl címmel 150 alkotó csaknem 700 munkáján keresztül tekintette át a Fotóművészeti Nemzeti Szalon az elmúlt évtized magyar fotográfiáját április 24-től június 26-ig a Műcsarnokban.

Íme egy kép a budapesti tárlatról:

Szarka Klára fotótörténész, a kiállítás központi egységének kurátora az MTI-nek korábban elmondta: arra törekedett, hogy a válogatás átfogó képet nyújtson az elmúlt tíz év magyar fotóművészetéről, de néhány korábbi munka is bekerült az anyagba. Az elsőrendű szempont mégis az volt, hogy friss képeket tárjanak a közönség elé, amely számos fotót ezen a kiállításon láthatott először - közölte a fotótörténész.

A Műcsarnok tárlata öt laza tematikus egységben - Hely, ahol; Szemben; Testkép; Nézőpont; Varázslat - elrendezve mutatta be a hatalmas anyagot. A kiállítás mennyiségileg legjelentősebb szekciója a Hely, ahol címet viselő rész, amely azokat az alkotókat és műveket gyűjti egybe, akik és amelyek elsősorban a valóságból indulnak ki; ebbe beletartozik a szűk értelemben vett riportfotográfia is - számolt be Szarka Klára.

A Jurisics-vár kiállítása az év végéig látható.

Fotó: archív - mixonline.hu

.