Túszejtés a szombathelyi börtönben

2016.10.19. 19:12

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Országos Büntetetés-végrehajtási Intézet és az Országos Mentőszolgálat Szombathelyi Régióközpontja a Vas Megyei Rendőr Főkapitányság értesítése mellett, közös gyakorlatot hajtott végre kedden a büntetés-végrehajtási intézet területén - adta hírül a vasi katasztrófavédelem.

A gyakorlat szimulált feltételezése szerint egy fogvatartott hivatali időben, a raktárépületbe történő lekísérését követően a raktár kiadó ablakánál rosszullétet színlelt, és összeesett. A segítségére siető raktárost túszul ejtette, bevonszolta a raktárba és megkötözte. Követelései nem teljesülése miatt felgyújtotta a ruhákat a raktárban, ahol tűz keletkezett.

Az intézet parancsnoka teljes riadót rendelt el, a büntetés-végrehajtás műveleti csoportja lezárta és biztosította a helyszínt, a túsztárgyaló megkezdte a tárgyalást, és értesítésre kerültek a társszervek. Rövid időn belül a helyszínre érkeztek a szombathelyi hivatásos tűzoltók, valamint a mentőszolgálat szakemberei. A műveleti csoport behatolt a raktérhelyiségbe, a füstmérgezést szenvedett fogvatartottat és a túszt kimenekítették a helyiségből, majd a tűzoltók lokalizálták és megfékezték a tüzet. A mentőszolgálat szakemberei pedig a túsz ellátásáról intézkedtek.

A riadógyakorlat sikeresnek és eredményesnek bizonyult.

Galéria

.