Győzött a Körmend a Gravelines ellen

2016.11.17. 08:16

A vasiak már az első és a második negyedben is remekül teljesítettek.

A Körmend hazai pályán 25 ponttal legyőzte a francia Gravelines csapatát a férfi kosárlabda Európa Kupa csoportkörének ötödik fordulójában.

Eredmény:

B csoport, 5. forduló:
Egis Körmend-Gravelines (francia) 85-60 (16-14, 19-19, 20-11, 30-16)

a Körmend legjobb dobói: Allen 23, Loveridge 21, Csorvási 14

A bajnoki bronzérmes körmendiek múlt heti, limburgi sikerükkel 2/2-re javították győzelmi mérlegüket, ám a veretlenül éllovas Gravelines ellen hazai pályán sem ők számítottak esélyesnek. A két gárda észak-franciaországi meccsén az ellenfél 95-76-ra nyert. Teo Cizmic körmendi vezetőedző gondjait fokozta, hogy sérülés miatt ezúttal sem számíthatott a két hete 20 pontot dobó Devon Saddlerre.

A vasiak már az első és a második negyedben is remekül teljesítettek, de a nagyszünetben még csak két ponttal vezettek. A harmadik felvonásban támadásban és védekezésben még hatékonyabbá vált a magyar együttes, amely az amerikai Terry Allen és Jordan Loveridge vezérletével megfosztotta veretlenségétől a dunkerque-i csapatot.

A Körmend egy hét múlva, a csoportkör zárásán a holland Groningent fogadja. A december 14-én elrajtoló középdöntőbe - ahol már csak 24 csapat szerepel - a kvartettek első és második helyezettje jut tovább, kiegészülve a tíz csoport négy legjobb harmadikjával.

.