Csapadék-elvezetőből szivárgó füst, kigyulladt ház

2016.12.28. 07:12

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda reggeli hírei a keddi eseményekről.

Illusztráció. Fotó: Mihádák Zoltán (MTI)

Füst szivárgott a csapadék-elvezető csatornából Szombathelyen. A helyszínre a szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik hőkamerával átvizsgálták és egy vízsugárral eloltották a nagy mennyiségű cigarettacsikk és hulladék tüzét. Személyi sérülés nem történt.

Egy 12 méter magas tölgyfa dőlt a közútra Kőszegen. A kőszegi önkormányzati tűzoltók a fát legallyazták, feldarabolták és eltávolították az úttestről. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy kétszintes családi ház és az ezzel egybeépített melléképület tetőszerkezete Zalaháshágyon december 27-én. A helyszínre kettes kiemelt fokozatban a körmendi, a zalaegerszegi, a lenti hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. Az épületből egy darab 11,5 kg-os propán-bután gázpalackot távolítottak el, egy pedig az égő melléképületben felrobbant. A tüzet hét vízsugárral oltották el az egységek, melynek során két kismalacot is kimentettek a tűzoltók. A beavatkozás során személyi sérülés nem történt, a házban lakók további elhelyezésüket maguk megoldották. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a tűzesettel összefüggésben helyszíni szemlét végzett.

.