Rendkívüli busz- és vonatmenetrend karácsonykor és szilveszterkor

2016.12.20. 15:49

Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor, illetve szilveszterkor, a vasút és a Volán-társaságok is rendkívüli menetrendet hirdetett.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint december 24-én szombati, 25-én ünnepnapi, 26-án pedig vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok. Az év utolsó és a jövő év első napján nem változik a személyszállító vonatok forgalmi rendje: december 31-én, szilveszterkor szombati, január 1-jén vasárnapi ütem szerint közlekednek a szerelvények.

Az ünnepek alatt várható utasforgalmi igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes rendelkezésére álló üzemképes járművét felhasználja. A helyfoglalások figyelembevételével a lehetőségekhez képest az InterCity vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsol a vasúttársaság. 

A Volánbusz honlapján olvasható tájékoztatás szerint december 24-én a szabadnapi, 25-én és 26-án munkaszüneti napi, december 30-ig tanítási szünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben. December 31-én szabadnapi, majd január elsején ismét munkaszünet napi menetrendnek megfelelően indulnak a járatok.

Fotó: illusztráció - GYSEV

.