Szavazzon: legyen szombathelyi az ország kedvenc lakótelepe

Versenyben az Oladi-, a Joskar-Ola- és a Derkovits-lakótelep

2016.12.07. 18:53

Önnek melyik a kedvence?

Véget ért a nevezési szakasz, lehet szavazni végre azokra a magyarországi lakótelepekre, amiket olvasóink érdemesnek találtak indítani e nemes versenyen - így kezdődik a 24.hu portál cikke, amelyben aztán sorra mutatják be az indulókat.

Előzmények

Az ország jelentős szeletét képviselik a telepiek (ld. lejjebb), ezért úgy döntöttünk, ideje teret adni az ő lokálpatrióta érzelmeiknek is. Ha te is azt érzed, rajongod a teleped, nem tudnál élni öntöttbeton pingpongasztal nélkül, imádod a két négyzetméteres közérteket a tízemeletes tövében, megdöglesz a lapostetős iskolaépületekért és csak hunyorogva tudsz ránézni a kertvárosi ficsúrokra, akkor ez neked szól: ki akarjuk deríteni, melyik az ország kedvenc lakótelepe - írta még november 26-án a 24.hu.

Nem kis számról beszélünk a lakótelepiek esetében: a 2011-es népszámlálás szerint 1 149 186 fő lakik panelházban, 592 391 fő pedig közép- vagy nagyblokkos, öntött betonos épületben. Ez összesen 1 741 577 fő. Ha azt vesszük, hogy 9 938 000 fő hazánk lakossága, akkor a lakótelepiek az összlakosság 17,5 százalékát teszik ki.

Szombathely több lakótelepe is versenyben

Mivel - írja a portál - "különösen aktívak voltak szombathelyi olvasóink".

Egyikük az Oladi-lakótelepet nevezte meg. 

De a 24.hu "egy elképesztő méretű tájékoztatót" kapott a Joskar-Ola-lakótelepről.

Joskar-Ola-lakótelep. A képet Németh Dávid küldte be

Az olvasó így jellemzi: “Szombathely egyik legnagyobb zöldfelületével rendelkező lakótelepe, ahol szeretnek élni az emberek. Folyamatosak a fejlesztések, felújítások, és itt ezen a lakótelepen található Szombathely egyik legnagyobb ingyenes rendezvénye, kulturális és sportfesztiválja, a Joskar-Ola Napok, melyre idén közel 30 ezer ember látogatott el. Az idei rendezvényen fellépett Dr. Alban is, a 90-es évek egyik legnagyobb popsztárja.”

Egy másik olvasó "regényt írt a Derkovits-lakótelepről, ezt kivonatolva közöljük csak, akkora" - fogalmaz a portál. 

“Szombathely legrégebbi és legnagyobb lakótelepe, Derkovits Gyula festő, grafikus nevét viseli.  A lakótelepen, több helyszínen is őrzik a művész emlékét. (…) A lakótelep két és fél önkormányzati választókerületből áll. Rengeteg közintézmény működik a lakótelepen: öt óvoda, civil ház, idősek klubja, orvosi rendelők, három bölcsőde. Három iskola is működik a területén. A lakótelep azért is kedvelt az itt élők körében, mert rengeteg szép zöldterület és játszótér helyezkedik el a lakóházak között. A Derkovits-lakótelep központja a Domus Bevásárlóközpont, körülbelül egyidős a lakótelepen épült házakkal. Mellette található a lakótelep egyik jellegzetes és érdekes épülete, az órásház, melynek a tetején valóban egy nagy óra működik.” 

A 24.hu olvasóinak figyelmébe ajánlották ezt a drónvideót is.

Szavazni itt tud.

.