Ön is kereste már őket? Ekkor kerülnek ki Szombathelyen a fenyőgyűjtők

2017.01.03. 08:16

Idén sokkal rövidebb ideig lesznek az utcákon, mint tavaly.

2017-ben a korábbi években megszokottakkal ellentétben január első napjaiban még nincsenek az utcákon a fenyőgyűjtők. Amik valószínűleg sokaknak hiányoztak már a két ünnep között is, hiszen ahogy azt tavalyi cikkünkben írtuk, az egy évvel ezelőtti karácsonyi-újévi időszakban a gyűjtőkbe először ugyan a fenyőárusok által kidobott fák kerültek, de karácsony után rendszerint máshol is szükség volt az ürítésükre.

Illusztráció. Fotó: Czeglédy Zsolt (MTI)

Nos, idén úgy tűnik, szigorított a Szomhull, mert december közepe helyett majd csak ezután helyezik el városszerte a gyűjtőket. Ahogy arról a cég honlapján hétfőn megjelent híradás tájékoztat, a gyűjtőket január 3-án, kedden kezdik el kihelyezni.

Azokon a helyeken, ahol nincs gyűjtőpont, - ezek általában a családi házas övezetek -  ott a lakosság a kukák mellé teheti ki a fákat, azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát - közli a Szomhull.

A gyűjtés a tavalyi február végi időponttal ellentétben 2017-ben január 31-ig tart, ezt követőn a Körmendi úti hulladékudvarban lesz lehetőség a kidobott fenyőfák díjmentes elhelyezésére - olvasható a híradásban. 

 

.