Idén már ne várja a Torkos csütörtököt március 2-án

2017.02.23. 13:34

A Magyar Turisztikai Ügynökség idén már nem szervezi meg a torkos csütörtököt. Ettől függetlenül az éttermek adhatnak 50 százalékos kedvezményt március 2-án - írta meg a kisalföld.hu.

A portál felidézi: a programot 2006-ban indítottak útjára. Az utóbbi években kifulladt a kezdeményezés, de nem ezért nem lesz már idén. Hanem azért, mert a Magyar Turizmus Zrt. regionális és külföldi hálózatát felszámolták tavaly. Így gyakorlatilag "elfogytak" a munkatársak, akik korábban felügyelték a rendezést, kezelték a központi honlapot.

"Évente 35-40 turisztikai akciót bonyolítottunk le a Nyugat-Dunántúlon. Torkos csütörtök került a leginkább reflektorfénybe, de voltak más fontos szakmai sikereink is. A négynyelvű katalógusból évi 15 ezer fogyott, cseh utazási irodáknak több ezer szálláshelyet értékesítettünk  a termálfürdők közelében" - mondta a kisalföld.hu-nak Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. korábbi regionális marketing igazgatója.

Győr-Moson-Sopron megyében például ennek ellenére lesz, ahol megtartják a Torkos csütörtököt, szintén féláron kínálják az ételeket, ahogy a korábbi években, de ez már saját szervezés lesz. És olyan vendéglátóhelyek is akadnak, akiknek nem vált be a kezdeményezés, ezért a maguk módján, csak a törzsvendégeiket csábítják féláras torkoskodásra március 2-án. 

Rövid internetes keresés után találtunk olyan Vas megyei éttermet is, amely megszervezi a Torkos csütörtököt; érdemes tehát az érdeklődőknek az egyes vendéglátóhelyek weblapjain, közösségi oldalain tájékozódni - bár az utóbbi években a megyében is drasztikusan csökkent a résztvevő éttermek száma.

.