Fejfájós nap lesz a szerda, mivel a magasban melegedés történik

2017.05.10. 06:54

Szerdától kezdődően több napig nem érkezik térségünkbe front, a frontérzékenyek tartósabban fellélegezhetnek. A melegedés miatt jelentkezhet enyhébb fáradékonyság, de emellett a hidegre fokozottan érzékenyeknek is lehetnek panaszaik.

Szerdán egész nap, és már egész héten nem érvényesül markáns fronthatás hazánk térségében, de nem lesz egyértelműen pihentető az idő.

A magasban melegedés történik, amely intenzív melegfronti tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél.

Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, különösen a délnyugati és a délkeleti területeken. Javasolt galagonyateát fogyasztani, ebből egy-két csészével igyon meg még a délelőtt folyamán. A munkahelyén észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel.

Emellett a talaj közelében még marad a szokatlanul hűvös idő, így a hidegre érzékenyek panaszai is fennállhatnak még.  Ha kopásos eredetű ízületi bántalmakban szenved, akkor továbbra is számíthat végtagfájdalmakra, de inkább csak a reggeli órákban, és főleg a mélyebben fekvő völgyekben. Ébredés után mozgassa át tehermentesen a sajgó ízületeket.

Az előző napokhoz képest jelentősen csitul a szél, és kisebb területen élénkül meg, de amennyiben északon él, akkor napközben még tapasztalhat idegességet, ingerlékenységet, amit azonban a szép napos idő ellensúlyozhat.

A légszennyezettség ismét kissé növekszik, és a pollenterhelés is erősödik. A legtöbb virágport a pázsitfűfélék bocsátják most a levegőbe, így ha erre érzékeny, akkor egyre fokozódó tüneteket tapasztalhat. Ez lehet orrfolyás, tüsszögés, de akár szemviszketés is. Az allergia időszakában ajánlott inkább a lakásban szárítania a mosott ruhákat, és a szabadtéri sportolást is időzítse inkább a kora reggeli órákra.

A közlekedés során számítson arra, hogy gyakran a napsütés is zavarhatja a vezetésben, északon néhol pedig élénk oldalszél ront a menetstabilitáson. Sok a figyelmetlen sofőr, ami szintén növeli a balesetveszélyt, vezessen fokozott körültekintéssel!

Forrás: meteoklinika.hu

.