Ez lehet az oka, ha állandóan fáradt, fáj a háta, vagy fejfájás gyötri

2019.09.15. 21:50

 

Állandóan fáradtnak, fásultnak érzi magát

Ha test kiszárad, a vérből vesz „kölcsön” folyadékot, így a vérmennyiség csökken, ami oxigén hiányához vezethet. Ez eredményezi az állandó álmosságot, fáradtságot.

Emésztési problémái vannak?

Folyadékra szükség van a megfelelő emésztési folyamatokhoz is. Vízhiány esetén a gyomor nyálkahártyája sérül, a gyomorsav jelentős károkat tud okozni az emésztőrendszerben. De részben folyadék hiányra vezethető vissza a gyomorfájás, hasfájás, székrekedés, reflux vagy a gyomorégés is.

Gyakran érez éhségérzetet

Amikor kiszárad a szervezete, azt hiszi táplálékra van szüksége. Igyon meg egy nagy pohár vizet mielőtt étkezne, meglátja, még az éhségét is némileg csillapítja és az egészségének is jót tesz.

Allergiás?

A vízhiány következtében nő a hisztaminszint a vérben, ami beindítja az allergiás reakciókat. Már csak ezért se legyen dehidratált.

Túlságosan szomjas

Bárki, aki már volt valaha másnapos, azonnal vizet kívánt. Az alkohol dehidratálja az egész testet. A szervezet jelet küld az agyba: Igen, szomjas vagyok! - Figyeljen arra, mit jelez a teste!

+ 1, a hosszú élet titka

Elegendő folyadék fogyasztás is a hosszú élet egyik titka. A test minden szervének megfelelő működéséhez szükséges a folyadék. Az ivóvízzel kiválóan tudjuk pótolni.

.