Hirdetés


Három egyszerű, gyors, ízletes halas recept karácsonyra

Három egyszerű, gyors, ízletes halas recept karácsonyra

2017.12.20. 22:05

Még nem tudja mi legyen karácsonykor a menü? Segítünk! Tepsiben sült sajtos hal; Csőben sült paprikás hekkfilé vagy Mézes-chilis lazac roston grillezett zöldségekkel? Mutatjuk, hogy tudja elkészíteni.

Hirdetés

Tepsiben sült sajtos hal

Hozzávalók

  • 75 dkg filézett hal
  • 20 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 5 dkg margarin
  • 4 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • ételízesítő
  •  őrölt fehérbors

Elkészítés
A halakat ételízesítővel dörzsöljük be, szórjunk rá borsot, bazsalikomot. Egy jénai tálat kenjünk ki zsiradékkal és helyezzük bele a filézett halat. 
A tejfölt a tojással, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával keverjük simára. Öntsük a halra, ízlés szerint még borsozzuk, sózzuk. Előmelegített sütőbe helyezzük. 
Amikor a hal már majdnem puha, vegyük ki, szórjunk sajtot a tetejére. Pár percre csúsztassuk vissza sütőbe.
Rizzsel, salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.


Csőben sült paprikás hekkfilé
Hozzávalók
•    1/2 kg hekkfilé 
•    1 nagy fej vöröshagyma
•    2 gerezd fokhagyma
•    őrölt pirospaprika 
•    só
•    bors
•    citromlé
•    1 ek. zsiradék
Elkészítés
1.    A hekkfiléket 10-15 cm-es darabokra vágva citromos vízben áztatjuk kb. fél órát.
2.    Ez idő alatt a vöröshagyma felét apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, és a pörköltalapokhoz hasonlóan a dinsztelés végén hozzáadjuk a tört fokhagymagerezdeket és a színes őrölt paprikát. Felengedjük 1-1,5 dl vízzel (fehérborral).
3.    A hagyma másik felét karikára vágva tesszük a tepsi aljára, ráhelyezzük a kinyomkodott, sózott, borsozott halfiléket.
4.    Ráöntjük a hagymás-paprikás alapot, alufóliával letakarva kb. 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percig színre sütjük.
Rizzsel, salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.

 


 

Mézes-chilis lazac roston grillezett zöldségekkel

Hozzávalók

  • 70 dkg lazacfilé 
  • 1 dl étolaj 
  • 1 paprika 
  • 2 paradicsom paradicsom vagy 8 szem koktélparadicsom
  • 1 padlizsán padlizsán 
  • 2 közepes cukkini 
  • 1 szál póréhagyma 
  • 4 dkg édeskömény 
  • morzsolt kakukkfű 
  • halak fűszerkeverék 
  • 3 dkg chili szósz 
  • 8 dkg méz 

Elkészítés:
A lazacsteaket halak fűszerkeverékbe forgatva kevés olajon megsütjük. 
A mézet a chilivel kikeverjük. A már félig átsütött lazacot megkenjük ezzel a mázzal, és készre sütjük. 
A zöldségeket kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk. 
Fűszerekkel ízesítjük. 
A grillezett zöldségekre tálaljuk a halat, melyhez citromdíszítést ajánlunk. 

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánunk!