Még nem tudja mi legyen karácsonykor a menü? Segítünk! Tepsiben sült sajtos hal; Csőben sült paprikás hekkfilé vagy Mézes-chilis lazac roston grillezett zöldségekkel? Mutatjuk, hogy tudja elkészíteni.
Tepsiben sült sajtos hal
Hozzávalók
Elkészítés
A halakat ételízesítővel dörzsöljük be, szórjunk rá borsot, bazsalikomot. Egy jénai tálat kenjünk ki zsiradékkal és helyezzük bele a filézett halat.
A tejfölt a tojással, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával keverjük simára. Öntsük a halra, ízlés szerint még borsozzuk, sózzuk. Előmelegített sütőbe helyezzük.
Amikor a hal már majdnem puha, vegyük ki, szórjunk sajtot a tetejére. Pár percre csúsztassuk vissza sütőbe.
Rizzsel, salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Csőben sült paprikás hekkfilé
Hozzávalók
• 1/2 kg hekkfilé
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• őrölt pirospaprika
• só
• bors
• citromlé
• 1 ek. zsiradék
Elkészítés
1. A hekkfiléket 10-15 cm-es darabokra vágva citromos vízben áztatjuk kb. fél órát.
2. Ez idő alatt a vöröshagyma felét apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, és a pörköltalapokhoz hasonlóan a dinsztelés végén hozzáadjuk a tört fokhagymagerezdeket és a színes őrölt paprikát. Felengedjük 1-1,5 dl vízzel (fehérborral).
3. A hagyma másik felét karikára vágva tesszük a tepsi aljára, ráhelyezzük a kinyomkodott, sózott, borsozott halfiléket.
4. Ráöntjük a hagymás-paprikás alapot, alufóliával letakarva kb. 20 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percig színre sütjük.
Rizzsel, salátával vagy grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Mézes-chilis lazac roston grillezett zöldségekkel
Hozzávalók
Elkészítés:
A lazacsteaket halak fűszerkeverékbe forgatva kevés olajon megsütjük.
A mézet a chilivel kikeverjük. A már félig átsütött lazacot megkenjük ezzel a mázzal, és készre sütjük.
A zöldségeket kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, olajon lepirítjuk.
Fűszerekkel ízesítjük.
A grillezett zöldségekre tálaljuk a halat, melyhez citromdíszítést ajánlunk.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánunk!