Hirdetés

Itt jön a havazás - Mutatjuk, hogy mikor
MTI

Itt jön a havazás - Mutatjuk, hogy mikor

MTI

2018.01.11. 22:30

Megjön a lehűlés és vele most már a hó is.

Hirdetés

Megjön a lehűlés és a hó is - írta honlapján csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint a hétvégén nem csak a minimumok, hanem többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak.

Pénteken túlnyomóan borult, párás lesz az idő. Kezdetben elszórtan, délután főként a Dunántúlon eshet az eső, estefelé a magasabban fekvő területeken már havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul.

Szombaton is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen - legkisebb eséllyel északkeleten - várható eső, havas eső, a hegyekben hó. Estétől főleg az ország középső területein és nyugaton eshet a . Néhol megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok között, napközben plusz 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggel, délelőtt helyenként, de egyre kevesebb helyen szállingózhat a . Délutánra megszűnik a csapadék és a legtöbb helyen kisüt a nap. A minimumok általában mínusz 5 és 0 fok között alakulnak, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Napközben 0-4 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

.