Hirdetés

Homokos vagy sziklás parton nyaralna? - Segítünk választani - Ezek a legjobb horvátországi strandok

Homokos vagy sziklás parton nyaralna? - Segítünk választani - Ezek a legjobb horvátországi strandok

Horvát tengerpart

2019.07.11. 10:01

Homokos, apró kavicsos vagy sziklás tengerparton nyaralna? Segítünk választani, Horvátországban hol, milyen a part, fotókkal.

Hirdetés

Nyakunkon a nyár és ideje lenne már foglalkozni a nyaralással, de a foglalást mégis az utolsó pillanatra hagyjuk? Segítünk dönteni.

Az elmúlt években többször is írtunk a horvát tengerpartról, most készítettünk egy kis összefoglalót ezekből. Figyelem, a cikkekben szereplő árak és utazási körülmények helyenként már változhattak, ezt kérjük vegyék figyelembe!

Közép-Dalmácia: Sveti Filip i Jakov, Biograd, Sibenik, Krka

Sveti Filip i Jakov ideális horvátországi strand kisgyermekeseknek. A letenyei határátkelőtől mindössze 415 km. Filip i Jakov partja lassan mélyülő homokos, aprókavicsos, helyenként árnyékos. A strandoláson túl számos szórakozási lehetőség a helyszínen: vízibicikli-kölcsönző, hajó bérlési lehetőség, trambulin.

Horvátország, lassan mélyülő, homokos tengerpart - Sveti Filip i Jakov homokos strand

 

Sveti Filip i Jakovból akár gyalogosan is átsétálhatunk az olaj- és fügefákkal tarkított tengerparti úton Biogradba.

A Krka-vízesés mindössze 60 km-re található Filip Jakovtól, érdemes felkeresni: A vízesés előtt összegyűlt tóban akár meg is fürödhetünk, de bővebben mindezekről itt olvashatunk: Sveti Filip i Jakov, Biograd, Sibenik, Krka

Vodice, Tribunj, Murter
A vodicei strand kissé zsúfolt, vize sekély és köves, mégis nagyon népszerű. Pezsgő az éjszakai élet. A szomszédos település Tribunj, a tengerpart-mentén gyalogosan vagy kis kocogással is elérhető. Itt is találunk apró kavicsos strandot és sziklás partszakaszokat egyaránt.

 

Murter szigetét és azon belül Murter települést, Tisnonál egy kis híd köt össze a szárazfölddel. A városkába annyira bele lehet szeretni, hogy akár évekig is visszajár az ember.

A víz kristálytiszta, a part sziklás, de a két strandján lassan mélyülő és homokos. Kell ennél több egy nyugodt nyaraláshoz? Bővebben itt: Horvátországi nyaralás: Vodice, Tribunj, Murter

Horvát tengerpart, Murter - sziklás part 

Dél-dalmáciai Peljesac-félsziget – Orebic

Orebic részben autópályán, azt követően autóúton, majd akár komppal érhető el. Távolsága Letenyétől 650 km, majdnem 8 órás autóút. De megéri a hosszú utazás, mert igazi mediterrán hangulatú kis településre érkezünk.

Horvát tengerpart - Orebic - apró kavicsos tengerpart



Orebic strandja aprókavicsos, a széle sekély, de aztán hamar mélyül. Délután 5 órától, a hegyek már árnyékot adnak a partnak.

Orebictől pár km-re fekszik Korcula szigete. Komppal vagy hajóval is át tudunk kelni. Aki igazán homokos strandra vágyik, semmiképp se hagyja ki Korculán a lumbardai strandot.
Bővebben: Orebic és környéke: Dél-Dalmácia íze

Horvátországi tengerpart - homokos tengerpart Korcula


Ha a horvátországi autópálya díjakra kiváncsi, itt megnézheti.

 

Galéria

.