Hirdetés

Aktuális

Kimentünk a térre

2004.04.29

Szerda délután az ALON volt a vendége a Fő téri internet-sátornak. Hozsannázhatnánk persze rózsaszínt, de inkább leírjuk, mi is történt, meg hogy mit gondolunk erről az egészről.

Vásárfiák: Szippantók, kukásautók, hókotrók

2004.04.27

Habár a kedden nyílott köztisztasági kiállítás elvileg csak szakmabelieknek szól, a Haladás Sportcsarnok előtt csütörtökig bárki megcsodálhatja a csilivili kukásautókat és szippantókat. Riadóztassuk fiúgyerekes ismerőseinket, s népszerűségi indexünk meghaladja majd Dávid Ibolyáét is.

Tévéklaszter: Újabb epizód

2004.04.23

Ahogy azt olvashatták, múlt héten Mariborban jártunk, hogy hírt adjunk a Szombathelyi TV határon túli törekvéseiről. A történet pénteken a vasi megyeszékhelyen folytatódott, és megvan az első cserebere időpont is: május 29.

EU-pályázatírás: Tanuljuk, tanulgatjuk

2004.04.22

Az információs társadalomról, a gazdaságfejlesztésről, a klaszteresedésről és a pályázatírás rejtelmeiről folyt tanulságos eszmecsere csütörtökön a szombathelyi Vállalkozói Központban mintegy harminc érdeklődő részvételével. Úgy tűnik, hogy az állam ügyesen megcsapolja a hazánkba érkező EU-pályázatok pénzeit.

Állásbörze 2004

2004.04.21

Minden eddiginél többen látogattak el a HEMO-ban rendezett Állásbörzére, ami egyrészt örvendetes, másrészt elgondolkodtató. Munkát egyébként lehet találni, de a felkínált bérek szívbemarkolóan alacsonyak. Ausztriában sem lehetetlen álláshoz jutni, de az értelmiségnek ott nem sok babér terem.

Politikai vírus: Óvakodjon a képeslapoktól!

2004.04.19

Ma szerkesztőségünk is kapott abból az új, magyar nyelvű képeslap vírusból, amely a Matáv képeslapküldő szolgáltatását használja fel a terjedésre. Ha képeslapot kap e-mailben, semmiképpen ne nyissa meg a mellékletet, hacsak nem akar az EU-csatlakozás napján egy politikai üzenetet olvasni.

Viszlát, szombathelyi laktanya! Színház lesz a HEMO-ból?

2004.04.16

A kiképzőközpontot bezárják, ellenben az épületeket megkapja a város kompenzációként. A honvédelmi minisztérium támogatja a Savaria Légiót, és kibővíti a HEMO szerepkörét a város érdekében. Mindezt Juhász Ferenc minisztertől tudjuk.

Anima Sound System-hírek

2004.04.11

A legfontosabb: A zenekar honlapján belehallgathatunk a készülő új lemez egyik számába.

Mi történt Orbán Viktor és Ipkovich György találkozóján?

2004.04.08

Addig üsd a vasat, amíg meleg! Ez lehetett volna a mottója annak a rendkívüli sajtótájékoztatónak, amit csütörtökön kora délután tartott a Fidesz MPP helyi szervezete a Városháza előtti térre áthelyezett nemzeti petíciós pult előtt Sági József, Gyimesi József és Rettegi Attila részvételével.

Új webbolt indult az ALON-on

2004.04.06

Mától új színfolttal gazdagodott a lapunk. Megnyitotta kapuit második internetes áruházunk, amelyet a szombathelyi H-Multimédia Kft.-vel működtetünk közösen. A kínálatban számítástechnikai és minőségi szórakoztató elektronikai eszközök szerepelnek.

INFO SAVARIA 2004: Szombathelyen járt az informatikai miniszter

2004.04.01

1990 óta idén hatodik alkalommal rendezték meg Szombathelyen az INFO SAVARIA konferenciát. Az előadók között volt Kovács Kálmán informatikai miniszter is, aki szerint öt éven belül eltűnnek a nemzeti szolgáltatók. És még ez volt a legjobb hír.

Banki adategyeztetés: Elkéstünk

2004.04.01

Tízezrekre tehető azoknak a száma, akik a több felhívás és sajtóközlemény ellenére nem jelentek meg bankjuknál az előírt adategyeztetésen. Csibész módon mi is csak április 1-én jelentkeztünk a bankunknál. Nem ettek meg.

MSZP-s romavásárlás: Újabb fordulat

2004.03.30

A szombathelyi bíróság kedd délutáni tárgyalásán első fokon felmentette az érintett vasi romákat a rágalmazás vádja alól. Horváth Csabát és társait a csepregi MSZP-elnök Szabó Bálint perelte be, mivel az előbbi azt állította, pénzért léptettek be romákat a pártba.

Az ország egyik legjelentősebb autótolvaj bandája bukott meg Vas megyében

2004.03.27

Komoly logisztikai és high-tech segítséggel dolgozott a társaság. Az okozott kár körülbelül félmilliárd forint, a bűnjelek tárolásához a Volán telephelyét kellett igénybe venni. Főleg a német autótípusokat kedvelték.

Integráció - Parttalan vita a főiskolán

2004.03.26

A soproni egyetem és a szombathelyi főiskola egyesítéséről. Magyar Bálint oktatási miniszter kontra a BDF 90 százaléka. Az eredmény: mint az várható volt. A miniszter lekezel, pedig a főiskolán van az ország ötödik legjelentősebb gólyabálja. Stb.

Európai parlamenti választás kiállítás a városházán

2004.04.28

A szerdán nyílt kiállítás EU-része nem több kötelező protokollnál, szerencsére a helyi vonatkozású anyag jóval érdekesebb.

Szent György napi vásár (featuring Lamperth Mónika)

2004.04.24

Hűvös idő és viharos szél fogadta a Szent György napi vásár első napjára kilátogató keveseket, akik közül az egyik a megnyitót celebráló belügyminiszter-asszony volt. Amúgy semmi extrára ne számítsunk, a képest igencsak visszafogott a felhozatal.

Internet-sátor a Fő téren

2004.04.23

Május 2-ig nyolc gépen reggeltől estig ingyen lehet internetezi az IHM Fő téri sátrában, sőt aki ügyes, annak a sátron kívül is. A helyszínen délutánonként programok lesznek, az ALON például 28-án szerdán délután 4-kor vonul ki a helyszínre, tovább növelve az esemény fényét.

Herényi Virágút: Programok és fellépők

2004.04.22

Azt szinte mindenki tudja, hogy a hétvégén ismét megrendezésre kerül a Virágút. Azt talán kevesebben, hogy pontosan mi lesz és mikor. Íme:

Lakossági fórum az új sportcsarnokról

2004.04.20

Kedd este lakossági fórumot tartottak a régi Sugár úti sportcsarnokban a felépítendő új sportcsarnok ügyében. A környéken lakók nagyobb morgások nélkül tudomásul vették, hogy a szomszédságukban néhány hét múlva elkezdődik a város 3 milliárd forintos nagyberuházása. Úgy tűnt, a varjak jobban zavarják őket.

Savaria Expo: Három a magyar igazság

2004.04.18

Immáron évek óta jellegzetesen jellegtelen a Savaria Expo, lánykori nevén a Szombathelyi Vásár. Az idén a helyzetet némileg javította a három hosszúnevű vásár és kiállítás összekapcsolása, illetve a mezőgazdasági termékek megjelenése. A kulturális színvonalat Szandi és a Barátok közt fémjelezte. Mi a nyitó és a zárónapon néztünk ki, keretes jelleggel.

Átadták az új szombathelyi mentőállomást

2004.04.15

Éppen száz éve, 1904 áprilisában indult meg városunkban a szervezett mentés. Az évfordulóra időzítve került felavatásra a szombathelyi új mentőállomás. A csütörtöki ünnepségen a régi és az új polgármester közösen vett át díjat a város nevében.

E-Magyarország pontok létesülnek Vas megyében is

2004.04.09

Életünk egyre több területére nyomul be az internet. Az IHM különböző pályázatain Vas megye az elmúlt hónapban több mint 140 millió forintot nyert, amely pénzekből leginkább nyilvános közösségi internet-hozzáférési pontok lesznek kialakítva. Ha jól számoltuk, 107 darab összesen.

Markó Péter a megye nemzetközi kapcsolatairól és az EU-csatlakozásról

2004.04.07

A megyei közgyűlés elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a megye nemzetközi kapcsolatrendszeréről, a most megjelent Stájer Politikai Évkönyvről és néhány hatátmenti település EU-csatlakozással összefüggő rendezvényeiről beszélt.

Floriadae 2004 - Aki a virágot szereti…

2004.04.05

A Herman Ottó Szakképző Iskola idén ötödik alkalommal adott helyt a fiatal virágkötők szakmai versenyének. Fotóztunk sokat.

Másokért gyalogolnak majd

2004.04.01

Szombathelyről is csatlakoznak az AVON „Egynapos gyaloglás az életért” programjához. A mintegy félszáz hölgy szeretné, ha minél többen tartanának velük a nagy szentendrei gyaloglásban, illetve ha támogatnák őket a mellrák elleni küzdelemben.

Itt járt a brit nagykövet

2004.03.31

A magyarul meghökkentően jól beszélő John Nickols első vidéki útja Vas megyébe vezetett, ahol főként az osztrák-magyar határ sorsa és a sárvári Saga Foods izgatta. Arra is fény derült, hogy a brit testvérvárost szintén Claudius császár alapította, s mi magánszorgalomból egy másik egyezésre is bukkantunk.

Az SZDSZ Szombathely spórolási lehetőségeiről és az elektronikus közgyűlésről

2004.03.29

A liberálisok szerint szükség van a városi intézményrendszer reformjára, beleértve az érzékeny oktatási és a kulturális területeket. Felül kellene vizsgálni a professzionális sport támogatási szerződéseit is. Ugyanakkor sikerként és a politikai konszenzus követendő példájának tartják az elektronikus közgyűlés ügyének célegyenesben állítását.

Az eredmény lesújtó: Ágh Péter a kormány munkájáról

2004.03.26

Folytatódik az a kampány, melyben az ellenzék folyamatosan igyekszik szembe állítani a kormány két évvel ezelőtti választási ígéreteit és a mai nagy magyar valóságot. Pénteken a Fidelitas-alelnök tartott a témában sajtótájékoztatót, ahol a 2002-es választási kampány egy minden választópolgárhoz küldött MSZP-s kampánylevelét vetette alá elemzésnek.

Internet Fiesta: Bemutatkoztunk

2004.03.25

A megyei könyvtárban zajló Internet Fiesta keretében csütörtökön délután az ALON mutatkozott be.