Egy magyar férfi öt levágott ujját varrták vissza Ausztriában, már tudja mozgatni őket

2017.05.19. 11:43

Nyolcórás műtéttel visszavarrták egy magyar férfi levágott ujjait Bécsben, már mozgatni is tudja őket.

Az ausztriaimunkák.hu az osztrák közszolgálati média híradása alapján azt írja: a baleset még múlt pénteken történt a Mattersburg melletti Rohrbachban (Burgenland), miután a magyar dolgozó lekapcsolta a lemezmegmunkáló/formázó gépet, hogy állítson rajta, azonban az mégis beindult és levágta mind az öt ujjat a munkás jobb kezéről. Azt egyelőre nem tudni, miért indult be a gép.

A sérültet Bécsbe, a meidlingi kórházba szállították, ott Alexander Meznik kézsebész főorvos és  csapata sikeresen visszavarrta az ujjakat. A nyolcórás műtét során először a csontokat, aztán az inakat, az idegpályákat végül pedig az ereket kötötték össze. A Wien heute műsornak nyilatkozó dr. Meznik azt mondta, a beavatkozás még az ő sebészi gyakorlatában is különlegesnek számít. Az operáción előbb kettő, majd a sikeres visszaültetés után egy orvosi csapat dolgozott.

A 43 éves férfi sikeresen átvészelte a kritikusnak számtó első napokat és jól van. A főorvos az alábbiakat nyilatkozta róla: "Informáltuk a sérüléséről, és nagyon óvatosan megkezdte az első gyakorlatokat. Tisztában van azzal, hogy hosszú ideig tart a felépülése."

A beszámoló szerint a férfi már tudja mozgatni a visszavarrt ujjait, a teljes gyógyulása és rehabilitációja azonban legalább 10 hónapig tart.

Fotó: ausztriaimunkák.hu

.