Hirdetés

Egy kis pszichológia - ilyenek vagyunk, ezt mutatják meg ceruzarajzaink
pixabay.com

Egy kis pszichológia - ilyenek vagyunk, ezt mutatják meg ceruzarajzaink

2017.08.19. 09:47

Ceruzarajzaink talán árulkodóbbak a személyiség rejtett zugairól, mint bármi más.

Hirdetés

​Felejtse el a pszichológusokat, nézze inkább vissza azokat a kis rajzokat, firkákat, amelyeket unalmas előadások és hosszúra nyúló értekezletek alatt készített a papír szélén. Talán árulkodóbbak a személyiség rejtett zugairól, mint bármi más.

 

Érthetetlen fizikaórákon, véget nem érő főiskolai előadásokon vagy munkahelyi értekezletek alatt titokzatos késztetést érzünk arra, hogy a kezünkben levő tollal valamit rajzoljunk az előttünk levő papír szélére. Az így készült firkák minden gátlások és korlátozások nélkül születnek, abszolút a tudatalattiból jönnek, felszínre hozva személyiségünk rejtelmeit, félelmeinket, reményeinket, ambícióinkat, álmainkat.

Arcok

Irkafirka személyiség-teszt

Az arcok a többi emberhez való viszonyunkat jelzik. Ha vidám, mosolygós az arc, az kiegyensúlyozott társas kapcsolatokra, barátságos és nyílt személyiségre utal, amelyre hasonlóan reagálnak a körülöttünk levők. A mosolygó arc a szentimentalizmusra való hajlamunkat is jelzi. A szomorú arc, lefelé konyuló száj antiszociális tendenciákat fed fel. Ha arcunk jobbra néz, optimisták és lelkesek vagyunk a jövőnkkel kapcsolatban, a balra néző arc a gátlásosság és a zárkózottság jele.

Fák

Irkafirka személyiség-teszt

A csupasz vagy vékonyka fák a barátságtalanságot, a szeretet hiányát jelzik, míg a tájképek hűvös személyiséget és lelki kiégettséget mutatnak. Gyakran produkálnak ilyen rajzokat a szerelmi csalódásban szenvedők, de lehet jele egy kisebb betegségnek is, amelyre figyelnünk kell.

Krikszkrakszok

Irkafirka személyiség-teszt

A zavaros és minden rendszer nélküli krikszkrakszok, a sehonnan-sehova nem tartó vonalak nem túl összeszedett személyiség produktumai, szervezési képtelenségre, káoszra és az önkontroll hiányára utalnak, valamint arra, hogy gondot okoz a mindennapi élettel való megbirkózás.

Házak

Irkafirka személyiség-teszt

A házak az otthon, a család, a gyerekek és a boldogság utáni vágyainkat tükrözik. Ha a házunk ablakán függöny van, füstöl a kéménye, előtte virágok, fák, kanyargó ösvény és kerítés van, az a biztonság, a világtól elforduló, boldog házasság utáni vágyunkat jelzi. Ha a házunkon nincsenek ajtók, ablakok, hiányzik körülötte a kert, és az életnek nincs jele, akkor szeretethiányunk van.

Ha a házunk egymástól elkülönülő rétegekből, szintekből áll, akkor talán túlságosan is büszkék vagyunk az otthonunkra, talán dolgoztatjuk, alkalmasint ugráltatjuk érte szeretteinket.

Egy kis rendetlenség a ház körül a lakók számára kényelmet, biztonságot és boldogságot jelent. Kérdés, a rajzoló elnyomja az ezek utáni vágyat, vagy bevallja magának.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.