A Bakonyi túrós csusza tortától az Őrség zöld aranyáig.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizedik alkalommal hirdette meg a Magyarország tortája című, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.
A 2007-ben indult kezdeményezés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.
A Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta volt az év tortája 2015-ben
Az ipartestület az első zsűrizési kört élőben, szakmai közönség előtt rendezte meg a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon.
A tíz továbbjutó:
A tíz továbbjutó tortát a júniusi második körben újrakóstolják és kiválasztják a három döntőst. Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére.
Végül a negyedik, utolsó zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek, ahol újra pontozással választják ki a győztest, hogy augusztusban kihirdethessék az idén jubileumi, tizedik Magyarország tortáját.