A belgák nem számítanak könnyű meccsre

2016.06.26. 08:06

Bár "papíron" ők az erősebbek.

Alex Witsel, a belga válogatott labdarúgója arra figyelmeztetett, hogy nem szabad lenézniük a magyarokat a két csapat vasárnapi Európa-bajnoki nyolcaddöntője előtt.

Gera Zoltán, Guzmics Richárd, Stieber Zoltán és Király Gábor kapus (b-j) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a franciaországi Toulouse-ban 2016. június 25-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az orosz Zenit 27 éves középpályása a belgák sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: hiba lenne félvállról venni a magyar válogatottat.

"Nem számítunk könnyű meccsre, itt már nem engedhetünk meg magunknak egy gyengébb teljesítményt, nem lehet javítani: ha nem nyerünk, kiesünk. Nem szabad lenéznünk a magyarokat, megérdemelték a továbbjutást, fizikálisan erősek, jól szervezettek, keményen dolgoznak a pályán, és több csapatrészük is nagyon veszélyes lehet" - nyilatkozta Witsel.

A világranglistán második helyezett belgák mindhárom csoportmeccsét végigjátszó, és az írek ellen gólt is szerző középpályás figyelmeztetett: a védekezésükre is figyelniük kell, hiszen ellenfelük három gólt lőtt a portugáloknak, ami figyelmeztető jel.

"Papíron mi vagyunk az erősebbek, de a pályán ezt nehezebb lesz továbbjutásra váltani. Ettől függetlenül tovább kell jutnunk holnap és akkor bármit elérhetünk az Európa-bajnokságon" - fogalmazott Witsel, aki Dzsudzsák Balázst tartja a magyar válogatott egyik legveszélyesebb játékosának, és az évekig Belgiumban futballozó Juhász Rolandról is jó véleménnyel van.

MAGYARORSZÁG-Belgium, Toulouse 21.00, v: Milorad Mazic (szerb)
---------------------------------------------------------------
    A várható kezdőcsapatok:
    Magyarország:
Király Gábor - Lang Ádám, Guzmics Richárd, Juhász Roland, Kádár Tamás - Gera Zoltán, Nagy Ádám - Lovrencsics Gergő, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám
    Belgium (az uefa.com alapján):
Thibaut Courtois - Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen - Radja Nainggolan, Axel Witsel - Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Eden Hazard - Romelu Lukaku

.