Alon-gasztró: csöves kukorica sütve vagy grillezve, ínyenc fűszerezéssel

2016.08.07. 13:52

Vannak lehetőségek a sós főtt kukoricán túl is.

A minap a Sokszínű vidék ajánlott olvasói figyelmébe néhány fűszerezési tippet, amelyekkel át lehet értelmezni a főtt kukoricát.

Szerintünk ugyan akadnak köztük olyanok, amelyek elég macerásak (hiszen például hogyan maradnak meg a csöveken a csipsz- vagy éppen sajtdarabkák?), de ezektől sem fosztjuk meg olvasóinkat.

Sőt, azt is megtudhatják, hogy ha sütni vagy grillezni szeretnék a kukoricát, azt miképp kell tenniük; a különféle fórumokat olvasgatva úgy tűnik, sokak szerint ezek felülmúlják a főtt kukoricát.

Grillezés:

A kukoricákat közepes erősségű parázs fölé tegyük, hogy sütés helyett ne elégessük. 10-15 perc alatt elkészül, természetesen forgatni kell közben.

Sütés:

Ez tovább tart, körülbelül fél órát írnak a különféle receptek. Lényege, hogy alufóliába csomagolva kell megsütni a kukoricát, úgy 180 fokon. Sütés előtt megkenhetjük vajjal, vagy éppen az alábbi ötletekből is kipróbálhatjuk valamelyiket.

Pestoval és parmezán sajttal

Sonkával göngyölve

Caesar öntettel és feta sajttal

Csípős szósszal és vajjal

Barbecue szósszal és chipsszel

Majonézzel

Fotó: Sokszínű vidék

.