Otthonában lőtt le egy férfi egy nyíregyházi házaspárt (Frissítve!)

2016.08.31. 18:18

Az asszony meghalt, a férfi életveszélyben van.

Rendőrök helyszínelnek Nyíregyházán 2016. augusztus 31-én a Friss utcában. MTI Fotó: Taipusz Attila

Egy házaspárra lőtt rá egy ismeretlen férfi szerda délután Nyíregyházán, a 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen az MTI-vel.

Fedor Rita az MTI tudósítójának megerősítette, a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

A korábbi rendőrségi közlemény szerint egy eddig ismeretlen férfi egy Friss utcai családi házban lőtte meg az ott élő házaspárt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.

MTI Fotó: Taipusz Attila

Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt látta, hogy a Friss utcában nagy a rendőri jelenlét, a rendőrök helyszínelnek, a szomszédokat hallgatják meg. A családi házat harminc-negyven méternél közelebb nem lehet megközelíteni, a közeli 41-es főút városba bevezető szakaszán is több rendőrautó áll.

Román állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség a szerda délután Nyíregyházán történt lövöldözéssel összefüggésben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 54 éves román állampolgár, Dan Stamatiu adott le lövéseket a Friss utcai családi házban lakó házaspárra. A 40 éves asszony az őt ért lövés következtében a helyszínen meghalt, férjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

A feltételezett elkövető egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia típusú személygépkocsival menekült el a helyszínről. A férfiről fényképfelvételt is közölt a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányság azt kéri lakosságtól, hogy aki a fotón látható személy jelenlegi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az MTI úgy tudja, az életveszélyesen meglőtt 49 éves férfit megműtötték a nyíregyházi kórházban, állapotáról hivatalos közlést azonban nem adott ki a gyógyintézmény.

.