Elismerést kapott a kötélidegekkel rendelkező szombathelyi rendőr

2016.09.12. 18:00

Videóval.

A halál nyugodt rendőr és a kresz-analfabéta nagymama címmel közölt cikket néhány nappal ezelőtt a 112press.hu. A portál egy Szombathelyen történt baleset utóéletéről számolt be; a lényeget így foglalta össze:

A hölgy az autójával nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő járműnek és ütköztek. Ami elsőre egyszerűnek tűnik, az a valóságban nem az. A vétkes sofőr szerint ugyanis a védett úton
1.) Nem jött semmi
2.) Jött valami, de messze
3.) Jöttek ugyan, de nem álltak meg és nem engedték át
4.) Nem volt kinek elsőbbséget adni, hiszen senki nem állt a védett úton

Egy rendőr és a sofőr párbeszédéről videó is készült - ezt azóta több mint 300 ezren látták.

Hétfőn a rendőrség honlapján az alábbi hírt tette közzé.

Széles körben ismertté vált az a videófelvétel, amelyen a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya munkatársának intézkedése követhető nyomon egy, a megyeszékhelyen 2016 augusztusában történt közúti közlekedési baleset helyszínén.

A visszajelzések is alátámasztják, hogy Klement Szabolcs József c. r. törzsőrmester úrnak az adott helyzetben tanúsított magatartása példaértékű és pozitív hatással van az állampolgárok testületbe vetett bizalmának erősítésére.

A járőrvezetőt tevékenységéért dr. Tiborcz János r. dandártábornok úr, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2016. szeptember 12-én elismerésben részesítette.

Fotó: police.hu

.