Ilyen volt a szombathelyi Premontrei gimnázium tanévnyitója

2016.09.02. 07:40

Az új tanév a világ felfedezésének nagy kalandjára hív! Légy hát készen hasznosan eltölteni az időt.

Képes vagy formálni és alakítani ezt a világot, de ehhez meg kell tanulnod felelősséggel megélni mindennapjaidat.

Egy tanévkezdésben benne rejlik az újrakezdés megannyi lehetősége! Öröm, nevetés, új barátságok, ugyanakkor szellemi gyarapodás és lelki töltekezés! Meríts erőt a közösségből, amelyhez tartozol!

A Premontrei tanára azt a mentalitást preferálja, amellyel minden reá bízott gyermekben meglátja a tehetséget, a jövő ígéretét. Meggyőződése, hogy a siker nem cél, a siker egy utazás, és minden dolog lényege abban rejlik, hogy nehéz helyzetben, krízis idején hogyan viselkedünk. Megőrizzük-e az emberit a kihívások idején!

A 2016/17-es tanévnyitó üzenete:

  • tanároknak

Abba kellene időt és energiát fektetni, hogy olyan gyerekek nőjenek föl, akik tudják, hogy szerethetők, és azt is megtanulják, hogyan tudnak szeretetet adni másoknak.

  • diákoknak

Emberi nagyságod, növekedésed abban mutatkozik meg, mennyire vagy képes lehajolni a másik emberhez. Gyarapodásod pedig abban rejlik, hogyan osztogatod a legértékesebbet: az idődet, a türelmedet, segítő szolgálatodat.”

Az ünnepi szentmise főcelebránsa Fazakas Zoltán Márton apát volt, aki a 2016/17-es tanévre a Jóisten gazdag kegyelmét kérte a Premontrei közösségére és munkálkodására.

Galéria

.