Szombathelyen is toborozzák a leendő határvadászokat (videóval)

2016.09.10. 07:34

Szeptember elseje óta országosan már több mint kétezren kértek tájékoztatást.

A határvadász képzésre történő jelentkezés feltételeiről beszélt és bemutatta a toborzó csoport munkáját Szombathelyen Vargáné Kelemen Mária, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője a vasi médiák képviselőnek jelenlétében tartott toborzáson pénteken - számolt be róla honlapján a rendőrség.

A kormány augusztusban döntött a rendőrség határvadász bevetési osztályainak megerősítéséről háromezer rendőrrel, miután tovább erősödött az illegális migrációs nyomás a magyar-szerb, valamint a bolgár-szerb határon, megnőtt a szerb területen várakozók száma, és a későbbiekben sem várható az illegális migráció csökkenése. Emellett - mint kiemelték - csökkenteni kell a rendőrök leterheltségét, meg kell előzni a kifáradásukat, fenn kell tartani az ország kiegyensúlyozott közbiztonsági helyzetét. További cél, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzete ne romoljon.

A létszámfejlesztés megvalósításaként a Készenléti Rendőrség korábbi határrendészeti igazgatósága mellé egy újabb határrendészeti igazgatóságot állítanak fel, a meglévő hét határvadászbevetési osztály pedig tizenötre bővül.

A területi szervek toborzó csoportjai több megyében - többek között Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy és Zala megyében - különböző rendezvényeken már fogadták az érdeklődőket. A megyei rendőr-főkapitányságok toborzó csoportjai a következő hetekben is az ország több pontján lesznek jelen, de a pályázatra a rendőrség Facebook- és Twitter-oldalán, levélben, elektronikus levélben, telefonon és valamennyi rendőri szervnél is lehet jelentkezni. 

A képzés a jelentkezők létszámától függően regionálisan, várhatóan novembertől indul. A sikeresen záróvizsgázók a Készenléti Rendőrség budapesti, miskolci, nyírbátori, debreceni, orosházi, szegedi, kiskunhalasi, pécsi, kaposvári, nagykanizsai, szombathelyi, győri székhelyű osztályaihoz kerülnek majd.

(MTI)

Fotó és videó: police.hu

 

.