Bécs megirigyelte a szombathelyi fényfestést?

2016.10.21. 12:52

Hétvégi programajánló.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Szombathelyen nagy sikert aratott, hogy az alkotók augusztus végétől egy hónapon át esténként háromszor fények és zene segítségével a Székesegyház falain idézték fel a város kétezer éves történelmét.

Természetesen az osztrák főváros illetékeseinek fejében nem a szombathelyi fényfestést látva jutott eszükbe, hogy ők is összehoznak egy hasonlót, viszont ha ön kíváncsi arra, hogy máshol hogyan csinálják, és még nincs hétvégi programja, a figyelmébe ajánljuk az osztrák fővárost.

Lélegzetelállító fények, monumentális épületek, gyönyörködő tekintetek - idén október 21-23. között rendezik meg a bécsi fény-showt, a Wien Leuchtet. A tavalyi év óriási sikere után a videó, a diavetítés, a  fény- és a hangjáték impozáns összjátékát kihasználva a Bécsi Szépművészeti Múzeum és a Bécsi Természettudományi Múzeum homlokzata ismét színes fényárba borul.

A tavalyi, közel 70 ezer látogatót vonzó Wien Leuchtet fény-show sikerét követően az osztrák főváros idén újra színes fénykavalkáddal várja az érdeklődőket. A Mária Terézia téren található múzeumok egy hétvégén keresztül ismét pompás színekben fognak tündökölni sötétedés után.

A 3D video mapping technikával kivetített videójelenetek első részében a Bécsi Természettudományi Múzeumban található éjszakai állatokat ismertetik meg a nézőkkel, míg a vetítés második felében pedig a Szépművészeti Múzeum meghatározó festményei, szobrai és egyéb műalkotásai elevenednek meg. A két épületet pedig egy földre vetített kép köti össze, a téren sétálgató nézőket is a vetítés részévé téve.

Ezen kívül számos művészi installációval, hangkollázsokkal és fényeffektusokkal, valamint a szökőkutakra vetített kisebb fényjátékokkal is várják a szervezők a látogatókat.

A show mindhárom napon 19 óra körül kezdődik és éjfélig tart. 

Fotó: Eurocomm-PR/Hemrich

.