Csigolyatörés lett a vízicsúszdázásból Sárváron

2016.10.05. 11:29

A rendőrség nyomozni kezdett, de nem talált felelőst.

Rémálomként végződött a győri Kreicz Márta számára egy tavaly augusztusi sárvári nyaralás - fogalmaz a Bors szerdai cikkében. 

A 44 esztendős nő a párjával gumicsónakban csúszott le a tizenkét méter magas turbulance csúszdán, amikor a lesiklásnál kifordultak, a falnak csapódtak és felborultak. 

"Én ültem elől, kizuhantam a gumicsónakból, és a nyakamra érkeztem. Egy nagy reccsenést hallottam, és már mozogni sem tudtam" – mondta el Kreicz Márta a lapnak.

Illusztráció

A nőhöz azonnal mentőt hívtak. A kórházban kiderült, hogy eltört a tizenegyedik csigolyája. Kreicz Mártának azt mondták az orvosok, hogy örülhet, hogy nem bénult le - írja a lap. Kreicz Mártát megműtötték, a felépülési időt pedig egy évre becsülték; ez már letelt, de fájdalmai miatt még mindig gyógyszert kell szednie. 

A rendőrség nyomozni kezdett, de nem talált felelőst, amibe az asszony nem nyugodott bele. Most a legfőbb ügyészségen van az ügye, míg a polgári per az orvosi papírokra vár. 

"A fürdő szerint ők nem hibásak, én használtam rosszul a csúszdát. Néhány gumicsónaknak azonban a füle sincs meg. A jegyzőkönyvet azóta sem kaptam meg. A szakértői vélemény először engem tett felelőssé, a fellebbezés után viszont ez eltűnt belőle. Balesetveszélyes, hogy 15-20 centis vízbe érkeznek a lecsúszók. Hajdúszoboszlón egy méterrel mélyebb a medence, amely már biztonságos. Azt szeretném, ha mással ilyen nem fordulhatna elő" - nyilatkozta a nő, aki kártérítést is szeretne, de fontosnak tartja a megelőzést is, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló.

A Bors megkereste a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt, a létesítmény úgy nyilatkozott, hogy a csúszda mindenben megfelel az előírásoknak, amelyen előtte és azóta sem fordult elő hasonló baleset.

.