Közel hetven millió forintos csalás nyomozását zárták le a Vas megyei rendőrök

2016.10.14. 09:13

Egy tatabányai nő azt mondta, befektetőket keres egy buzsáki ingatlanon épülő szállodához. Később kiderült, ez csak ürügy volt, valójában így akart pénzhez jutni.

Honlapján a rendőrség az ügy részleteiről közölte: az 54 éves J. K. Mária tudomására jutott, hogy egy sárvári cég nagy értékű ingatlan eladását tervezi. Felkereste a társaság tagjait és felajánlotta segítségét. Kérte, tegyék lehetővé, hogy a befolyt összeget kölcsön formájában megkaphassa, amelyet önrészként használt volna fel az építendő szálloda hitelügyintézése során. Az ajánlat része volt az is, hogy a nő tulajdonrészt ígért a majdan felépülő szállodában a tagoknak.

A közel hetven millió forintot érő sárvári ingatlan eladása 2014 augusztusában megtörtént, és az asszony a megállapodás értelmében egy meghatározott időre, kölcsön formájában hozzájutott a vételárhoz, amelyet azonban nem arra a célra fordított, amire kérte. A nő sem a szerződés lejárta után, sem pedig később nem fizette vissza a pénzt, hanem azt részben másoknak adta tovább és a kamatokból jelentős haszonra akart szert tenni.

A rendelkezésre álló adatok szerint J. K. Mária nem állt kapcsolatban a buzsáki ingatlan tulajdonosával, továbbá sem a tulajdonos, sem pedig más nem tervezte a településen szálloda építését.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya a különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyet vádemelési javaslattal a Sárvári Járási Ügyészségnek megküldte.

.