Élménynapok a Bolyaiban - képgaléria

2016.12.22. 15:26

Mozgalmasan teltek az év utolsó tanítási napjai a Bolyaiban.

Tehetségnapjukon a tanulók számtalan helyszínen hallgathattak érdekes és izgalmas előadásokat tanáraiktól és meghívott előadóktól. Szép számban érkeztek  öregdiákok és beszéltek saját tanulmányaikról, hivatásukról, élettapasztalataikról.

Nagy sikert aratott Hans U. Röder egykori EPCOS igazgató interaktív élménybeszámolója és dr. Túry Ferenc (SOTE) professzor úr prezentációja a testképzavarokról. Csillogó szemekkel figyelték az alsós kisdiákok gimnazista társaik bemutató kísérleteit.

Az ötödik évfolyamos gyerekek a közintézményekben vettek részt élményszerű foglalkozásokon, a kilencedikesek pedig az önzetlen segítségnyújtásban jeleskedtek a város és a megye szociális és speciális intézményeiben. 

Délben a tornacsarnokba látogattak a DOBÓ SE ifjúsági és junior világbajnok kalapácsvetői (Gyurátz Réka és Halász Bence) Németh Zsolt mesteredző kíséretében. Az ex-bolyais Király Gábor az EB-n szerzett élményeit osztotta meg, majd a mezőségi Széki Banda húzta a talpalávalót, bolyais néptánc oktatók táncával fűszerezve.

Az esti tehetség banketten az elmúlt évben legsikeresebben szerepelt tanulókat köszöntötték Auth Csilla énekesnő és a „Röpülj páva” különdíjas Molnár Bence társaságában.

A Bolyai napon a névadóról szóló ismeretterjesztő foglalkozások mellett a Soltis Színház előadását élvezhették az alsós gyerekek.
Gondolatébresztő filmek, kézműves foglalkozások, logikai játékok, vidám tanulói produkciók, egészségnevelési és irodalmi előadások szórakoztatták a diáksereget. 
Az élménynap leginkább unikális programja pedig a 10. a osztályosok Szent Mártonról szóló finom diákhumorral átitatott színielőadása volt.

Fotók: Czika László

 

Galéria

.