Hét új busszal korszerűsít Vas megyében az ÉNYKK

2016.12.21. 13:02

Negyven új korszerű autóbusszal bővíti Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében közlekedtetett járműparkját az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. - közölte az MTI-vel kedden a társaság.

Az új autóbuszok közül

  • 11 Győr-Moson-Sopron megyében,
  • 7 Vas megyében,
  • 13 Veszprém megyében,
  • 9 pedig Zala megyében

teljesít majd szolgálatot, várhatóan a jövő év elejétől.

A tájékoztatás szerint a negyven új autóbuszt a következő három évben 1 milliárd 572 millió forintért a VOLÁN Buszpark Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-től bérli az ÉNYKK Zrt. 

A VOLÁN Buszpark Kft. amely a Közlekedési Központok és a Volánbusz Zrt. száz százalékos közös tulajdonában áll, idén novemberben írt ki közbeszerzést száz autóbusz beszerzésére, amely alapján nettó 7,4 milliárd forintért kötött lízingszerződést - tatalmazza a közlemény.

A korszerű autóbuszok EURO VI emissziós besorolású motorral szereltek, mindegyike komfortos ülésekkel, klímaberendezéssel, és modern utasinformációs rendszerrel ellátott.

A legalább 80 ember szállítására alkalmas tömegközlekedési járműveken minimum 50 ülőhely található, nagy kapacitású csomagtérüknek és a kétféle ajtóelrendezésnek köszönhetően pedig egyaránt jól alkalmazhatók elővárosi és távolsági forgalomban.

Az újabb beszerzéssel az ÉNYKK Zrt. autóbusz állományának már 32,8 százalékát teszik ki a régióban készült Kravtex gyártású Credo típusú járművek - írták a közleményben.

.