Általános iskolai horgászvetélkedő indul a vasi vizeken

2018.01.30. 10:24

Már tizenharmadszor rendezik meg az eseményt.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége jelenleg 29 folyóvíz, valamint 21 állóvíz halgazdálkodásra jogosultjaként, közhasznú civil szervezeti formában tevékenykedik 1397,19 hektár vízterületen.  A Szövetség 28 tagegyesületében 8547 tag volt a tavalyi évben. A horgászati feltételek biztosítása mellett közhasznú szervezetként a hal -és élőhelyének védelme, az ifjúság nevelése, a versenyhorgászat szervezése, valamint a horgászturizmus fejlesztése kapja a fő hangsúlyt a szövetség működésében.

Az utánpótlás nevelés érdekében a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az általános iskolák között immáron tizenharmadik alkalommal kiírta a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt.

A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén – elsősorban Vas –és Zala megyében - elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhetnek. A verseny célja, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival. A verseny központi témakörei: víz, hal, környezet.

A versenyen résztvevő csapatok a fenti célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérik össze tudásukat. A levelező fordulók zárásaként a csapatok egy helyszíni vetélkedőre jutnak tovább, ahol kiderül, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A 2018. évben a szellemi tudás tesztelése mellett ismét sor kerül egy közös csapat horgászversenyre is.

A vetélkedő során a feladatok megoldásához elengedhetetlenül szükséges négy lelkes általános iskolás fiatal (10-15 éves korig), egy környezetszerető-támogató tanár (aki egyben a csapatvezető), egy rendszeresen olvasott e-mail cím, kreativitás, csapatszellem, valamint könyvtár- és internet használati ismeretek.

Nevezési díj nincs!!! A nevezéseket 2018. február 20-ig várják a Szövetség megújult, www.vasivizeken.hu weboldalán.  

Részletes információ kérhető a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségénél, a  06-94/ 506-835-ös telefonszámon, vagy az info@vasivizeken.hu. címen! A cikk a TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00001. számú pályázat támogatásával jelent meg.

.