Gond van az egyik IKEÁ-s termékkel

2018.04.24. 09:03

A megengedettnél több szén-monoxidot bocsát ki, ezért visszahívják.

Az IKEA javítás céljából visszahívja az ELDSLÅGA gázfőzőlapokat, mert a készülékek szén-monoxid kibocsátása meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

 

Megelőző intézkedésként az IKEA díjmentes, szakemberek által végzett helyszíni hibajavítást biztosít a 2018. január 1-je előtt vásárolt összes ELDSLÅGA gázfőzőlapra. Ez egy válaszlépés a belga felügyeleti hatóságok által elvégzett vizsgálatra. Megállapításra került, hogy a termékek jelenlegi állapotának tűz- illetve robbanásveszély kockázata nem magasabb a megengedettnél. Az IKEA nem értesült semmilyen ezzel kapcsolatos esetről. Az érintett gázfőzőlapokat kizárólag Európában árusítjuk.

A beszállítói oldalon, emberi mulasztás miatt nem a megfelelő gázbefecskendező került a készülék gyors és nagyteljesítményű gázégőjébe, melynek következtében a szén-monoxid kibocsátás meghaladja az EU-s szabályozásban megállapított mértéket.

Arra kérjük vásárlóinkat, hogy akik 2018. január 1-je előtt vásárolták az ELDSLÅGA gázfőzőlapot, mostantól semmiképpen ne használják a jobb oldalon, felül elhelyezett gyors és nagyteljesítményű égőt mindaddig, amíg a szervizelést el nem végezzük a készüléken. Az összes többi égő biztonságosan használható. A probléma megoldása érdekében arra kérjük az érintett vásárlóinkat, hogy lépjenek kapcsolatba az IKEA vevőszolgálati munkatársaival a (+36)-1-460-31-60-as telefonszámon, a szervizelés időpontjáról történő egyeztetés céljából. A vásárlást igazoló nyugta bemutatása nem szükséges. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a várakozási idő a lehető legrövidebb legyen. Forrás: IKEA

 

 

.