Megint tűz keletkezett egy szombathelyi társasházban

2017.02.20. 14:01

Az átlagosnál nyugodtabban telt a hétvége, négy tűzeset vonultak a tűzoltók Vas megyében - adta hírül honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Elszívó berendezésben a szűrőbetétek égtek Szombathelyen február 17-én éjjel egy üzemcsarnokban. A helyszínre a létesítmény tűzoltói valamint a szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak. A berendezés áramtalanítása és megbontása után az egységek  tüzet egy vízsugárral eloltották, az izzást parázslást megszüntették, a technológia érintett részét hőkamerával átvizsgálták. A tűzesetnél személyi sérülés nem történt.

Száraz fű és bokrok égtek Kőszegen a Posztógyár utcában február 18-án délelőtt. A körülbelül húsz négyzetméteren égő aljnövényzet tüzét a kőszegi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották el, az esetnél személyi sérülés nem történt.

Egy százhúsz literes hulladéktároló égett Szombathelyen a Vízöntő utcában egy családi háznál február 19-én hajnalban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, személyi sérülés nem történt az esetnél.

Négyszintes társasház lépcsőház alagsorában reklámújságok égtek Szombathelyen a Szelestey László utcában február 19-én hajnalban. A tűz következtében a lépcsőház füsttel telítődött. A tűz a szombathelyi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiérkezése előtt kialudt, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A tűzesettel kapcsolatban személyi sérülés nem történt.

A közelmúltban több hasonló eset is történt a megyeszékhelyen. Ahogy arról lapunk is beszámolt, tíz emeletes épület lépcsőházi alagsorában égtek reklámújságok és papírhulladék tavaly december 26-án este. A házból két felnőttet és egy gyermeket hoztak ki az egységek, őket füstmérgezés gyanújával a mentőszolgálat a kórházba szállította. Néhány nappal később egy négyszintes társasház földszintjén a lépcsőházban tárolt babakocsi, kerékpár és a falat burkoló lambéria égett. Nemrég a tizennégyemeletes házban is hasonló okból keletkezett tűz volt, egy hónapja pedig hetvenkilenc embert menekítettek ki a tűzoltók egy négyemeletes szombathelyi lakóházból, amelynek tárolójában keletkezett tűz.

A címlapfotó illusztráció - szombathely.hu/Benkő Sándor

.