Március végén írhatják ki az új pályázatot a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára

2017.03.10. 12:34

Szombathely önkormányzata március 27-én rendkívüli ülést tart, amelyen várhatóan döntenek majd a Weöres Sándor Színház újabb ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról is - tudta meg az MTI pénteken városházi forrásból.

Jordán Tamásnak, a teátrum jelenlegi igazgatójának megbízatása 2017. szeptember 30-án jár le, az előadóművészeti törvény szerint pedig legalább hat hónappal a megbízatás lejárta előtt kell pályázatot kiírni, tehát a szombathelyi önkormányzat a második pályázati eljárást is a törvényi határidő előtt indítja el.

A Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatát március 2-i ülésén az intézményt fenntartó szombathelyi közgyűlés ülésén a színházigazgatói kinevezésről nem tudtak dönteni, a városvezetés ugyanis a pályázati eljárás sérülésére hivatkozva - a másik pályázó, Dér András filmrendező pályázati anyaga kiszivárogott és ezért ő visszalépett - előbb új pályázat kiírását javasolta, majd az egyedüli pályázóként maradt Jordán Tamás harmadszori kinevezéséről is szavazott, de mindkét esetben patthelyzet alakult ki, így a név szerinti szavazás után végül mégis eredménytelen lett a pályázat.

Jordán Tamás később az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: újra pályázni fog az általa alapított színház vezetésére, de hozzátette azt is, a kialakult helyzet miatt nagyon nehéz tervezni a következő évadot, ezért szerinte elfogadható megoldást jelentene, ha igazgatói megbízását a következő évad végéig meghosszabbítanák.

.