Változik a forgalmi rend a szombathelyi Bartók Béla körúton

2017.03.24. 09:48

A szombathelyi polgármesteri hivatal tájékoztatója.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Szombathely Megyei Jogú Város kerékpárosbarát fejlesztése” című projekt lehetőséget ad a Bartók Béla körút - Rohonci út közlekedési csomópont átalakítására.

A Bartók Béla körúti ágakon az eltérő forgalom nagyságok miatt indokolt vizsgálni, hogy kisebb költségű szegélykorrekcióval, sávszélesítéssel, a Csónakázótó irányából érkezők számára hosszabb idejű szabadjelzéssel a jelenlegi torlódások számottevően csökkenthetők-e.

Illusztráció. Fotó: a Magyar Közút Zrt. Facebook-oldala

Ennek modellezésére 2017. március 27. (hétfő) és 2017. március 31. (péntek) közötti időszakban a Bartók Béla körúti ágakon a zöld jelzés időtartama módosul. 

A „menekülőútként” igénybe vett Kenderesi utca Csónakázó-tó melletti szakaszán (a Tóvendéglő előtti parkolóbejárat és a Liget u-i csomópont között) a távlati elképzelések szerinti átmenő forgalmat erre az időszakra kizárják a pihenőövezetként funkcionáló Csónakázótó melletti területről.

A kísérleti jelleggel bevezetendő változások alatt forgalmi rend vizsgálat készül, amely a Bartók Béla körút - Rohonci út csomóponti átalakításhoz is felhasználható adatokat szolgáltat.

Kérik a közlekedőket, hogy a közlekedés biztonsága érdekében a megváltozott forgalmi rend miatt fokozott óvatossággal és csökkentett sebességgel haladjanak a megjelölt útszakaszokon.

.