16 település még mindig áram nélkül van Vas megyében (Frissítve!)

2017.04.21. 07:58

Javul a helyzet, már csak 16 települést, 1600 fogyasztót érint az áramszünet Vas megyében - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője péntek reggel az MTI-vel. Frissítés: szombat reggel már mindenhol volt áram a megyében.

Illusztráció. Fotó: Pixabay

Egyed László elmondta: az áramszolgáltató szakemberei éjszaka is dolgoztak az elektromos hálózat hibáinak kijavításán, a középfeszültségű vezetékekkel már végeztek, jelenleg a kisfeszültségű vezetékeket vizsgálják át és javítják. Hozzáfűzte: úgy tudja, hogy terveik szerint pénteken mindenütt visszaállítják a szolgáltatást.

Csütörtök este óta tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség a megyében - tette hozzá.

Az áramszolgáltató szakembereinek péntek estére sikerült elhárítaniuk azokat a hibákat, amelyeket a vihar a középfeszültségű hálózaton okozott, így már csupán száz körüli fogyasztói helyen van áramszünet Vas megyében - közölte Egyházi Nikoletta, az E.ON sajtószóvivője az MTI-vel.

Egyházi Nikoletta, az E.ON sajtószóvivője az MTI-vel péntek este közölte: Csepreg és Bük környékén, valamint Szombathely egyes külterületi részein még dolgoznak az áramszolgáltató munkatársai, és tovább tart a kisfeszültségű vezetékek ellenőrzése és javítása is, de a nap végére várhatóan ezek nagy részével is végeznek. A közvilágítás helyreállítása azonban még a hétvégén és a következő hét első napjaiban is munkát adhat - tette hozzá.

Frissítés szombat reggel:

Zavartalan az áramszolgáltatás április 22-én - a reggel 7 órás adatok szerint - Vas megye azon településein, ahol a rendkívüli időjárás miatt részben, vagy teljes egészében szünetelt az áramellátás - közölte honlapján a rendőrség.

Ahogy arról beszámoltunk: csütörtök reggel a rendkívüli időjárás miatt harmincnégy településen, összesen 7031 fogyasztói helyen nem volt áram Vas megyében. Egy távvezeték meghibásodása miatt néhány órán át Kőszegen is szünetelt az áramszolgáltatás csütörtök délután. Ám délutánra már 37 településen, 9267 fogyasztói helyen kellett nélkülözni az áramszolgáltatást a megyében. Egyed László alezredes tájékoztatása szerint az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoztak a hibák elhárításán, de a munkájukat nehezítette a viharos szél.

.