Országos rekordkísérletre készülnek Táplánszentkereszten

2017.04.04. 16:21

A település április 30-án az ének-zene fővárosa kíván lenni.

A Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar nagy fába vágta a fejszéjét: április 30-án 18 órakor Táplánszentkereszten országos rekordkísérletre készül: a tizenöt éves, ötven fős fúvószenekar ezer embert szeretne megénekeltetni a község központjában. (Rossz idő esetén az Apáczai Csere János Általános Iskola tornacsarnoka ad helyet a rendezvénynek.)

Janászek Ferenc, ének-zene tanár, a fúvószenekar karnagya a részletekről szólva arról tájékoztatta portálunkat, hogy elsősorban nem zenei produkcióra készülnek, hanem a közösségi összefogás, illetve a közösségi érzés megélésére törekednek, valamint a rendezvénnyel Kodály Zoltán halálának ötnevedik évfordulóján a zeneszerző emléke előtt is tisztelegnek.

A Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar. Fotó: táplánszentkereszt.hu

A program már 15 órakor elkezdődik, a résztvevőket vidám - nosztalgia - felvonulásra várják, hogy így ünnepeljék május elseje közeledtét. A Jókai parkban májusfát állítanak, majd hat óráig kulturális műsorral köszöntik az érkezőket.

A rekordkísérletre folyamatosan történik a regisztráció; a jegyzőkönyvet írja és a rekord hitelességét ellenőrzi a Magyarországi Rekordok Adatbázisa.

"Olyan zeneszámokat terveztünk, aminek a dallamát mindenki ismeri. A szöveget a helyszínen minden jelenlévő kézbe kapja" - közölte Janászek Ferenc. 

A rekordkísérleten az alábbi himnuszok csendülnek fel:

  • Boldogasszony anyánk (Magyarország korábbi himnusza)
  • L. van Beethoven: Örömóda (az Európai Unió himnusza)
  • A székely himnusz,
  • A magyar himnusz 

Aki az Együtténeklés fúvószenekari kísérettel elnevezésű magyar rekordkísérleten részt kíván venni, az a janaszekferenc@freemail.hu címen jelentkezhet.

.