Hirdetés


Hol ebédeljek? - Menüsurfing Szombathelyen

2010.04.27

Az elmúlt hónapokban leteszteltünk néhány szombathelyi éttermet, melyek menüajánlattal próbálják hétköznap is becsalogatni a vendégeket. Helyek, árak, benyomások.

Hirdetés

Menüebéd a görögben

Szombathely menüt felszolgáló éttermeiben a déli órákban gyakorlatilag majdnem mindenhol telt ház fogadott bennünket. Nem csoda. A menü segítségével a hagyományos étlapon szereplő áraknál jóval mérsékeltebb áron* ebédelhetünk, természetesen az étterem által meghatározott egy, kettő, netán öt menü ajánlatból választva, esetenként olyan ételekből, amelyek egyébként az étlapon nem szerepelnek.
 
Tóvendéglő (720 Ft-tól)
 
Kellemes környezet, hangulatos belső és az ételek minőségében sem kell csalódnunk. A kiszolgálás gyors és udvarias. A változatos heti menü már hétfőn reggel olvasható a honlapon: www.to-vendeglo.hu. A választék két fogásból álló két menü. Az első fogás, a leves ugyanaz mindkét ételhez. A hét során találkozhatunk a szárnyas ételektől kezdve a halig minden félével. Szerdánként feltéttel főzeléket is ehetünk. Nem kötelező üdítőt rendelni, kancsóban vizet is kapunk a kiválasztott étel mellé, így személyenként 720 forintból megebédelhetünk a Tóvendéglőben.
 
Café Móló (790 Ft-tól)
 
Cafe Mólóba egy csütörtöki napon ebédeltünk. Az étterem honlapján már tájékozódtunk az aznapi menüről. Az aznapi ajánlat zöldséges húsleves és ananászos csirke, rizzsel. A leves gazdagon tele zöldségekkel, a második fogás ananászos csirke íz kombináció némileg a kelet ízekre emlékeztetett. A menü ára 790 forint. Az ebédhez ásványvizet rendeltünk (310 forint/0,33 l), ami azért jelentősen megemeli a menüebéd árát. A honlapon www.molorestaurant.hu az aznapi és a következő napi menüről tájékozódhatunk.
 
Il Gallo Nero étterem (720 Ft-tól)
 
Az egykori California étterem helyén található a magyar nevén a Fekete Kakas étterem. Lassan egy éve felújított, újranyitott étterem honlapján www.gallonero.hu két hétre előre tájékozódhatunk. A és B menüből lehet választani, melyek ára is különböző 720 és 810 forintosak. Tesztebédünk tonhalfilé rántva, párolt rizzsel, tartármártás. Itt szintén ásványvizet (290 Ft/0,33 l) kértünk. Néhányszor visszatértünk, aztán úgy döntöttünk, valahogy nem a mi világunk.
 
Görög Pizzéria (590 Ft-tól)
 
Menüebéd a görögben
Menüebéd a Görög Pizzériában
 
Görög pizzéria déli 11-14 óráig terjedő kínálata csillagos ötöst érdemel. A „Görögben” az egyik kedvencünk a roston sült csirkemell pitával, ajándék szénszavas üdítővel, ami lehet ásványvíz is. A tál nagyon bőséges. A csirkemelleket kétféle szósszal, egy pikánsabb csípős-édes és egy fokhagymás-tejfölössel tálalják, valamint egy halom saláta és pár pitaszelet is jár hozzá. Ez a menü 890 forintba kerül. A déli menüajánlatban pizzákat is találunk. Hat pizza ára szerepel csökkentett áron 590 forinttól 790-ig, melyek két méretben kérhetőek, szintén ajándék innivalóval. Ide szívesen visszatérünk hétről hétre. A déli órákban ugyanilyen áron kapunk menüebédet elvitelre is.
 
Gekko Pub (720 Ft-tól)
 
A Gekkoban az étlap egy hónapra előre tervezhető, honlapról www.gekkopub.hu letölthető. A menü két fogásból áll, melyből az első általában leves. Pozitívum, hogy egy nagy tállal kap az egész asztal, és ameddig tart, merhető. A második fogás is bőséges. A menü mellé víz is kérhető, így csak a menü egységárával kell számolnunk, ami 720 forint. Hátrány, hogy nincs elkülönítve a dohányzó és nem dohányzó rész, aminek a nemdohányzók valószínűleg nem örülnek annyira. Ennek ellenére, amikor betértünk, mindig teltház fogadott, így csoportosítani, néha átültetni is kellett a vendégeket.
 
Pelikán Étterem (990 Ft-tól)
 
A másik fődíjazottunk a Pelikán Étterem. Itt úgynevezett business menüből választhatunk, ami öt előételből, illetve levesből és öt főételből áll, amelyek között tésztától, halételen át a szárnyas ételig sok minden megtalálható. A menühöz ötféle desszert is tartozik. Minden héten változik mindhárom fogás. Tetszőlegesen kombinálhatóak az ételek, nincsenek párosítva a levesek a főétellel és desszerttel. Ha ízlett, akár kétszer is ugyanazt a menüsort kérhetjük az adott héten. Az ára 990 forint személyenként, ami borsosabb az átlagnál, de kétségkívül többet is kapunk érte mind tartalomban, mind környezetben. Akár üzleti partnereket is megvendégelhetünk ezzel a menüvel, ami kellően költséghatékony lehet. Az elegáns környezet ellenére ráadásul nem szükséges innivalót rendelni, kis kancsóban vizet is kérhetünk.
 

Business menü a Pelikánban
 
Club Korrekt (650 Ft-tól)
 
Egy rohanó pénteken tértünk be a telt házas Club Korrektbe. Hétfőtől péntekig „A” és „B” menüből választhatunk 650 és 690 forintos árakon. Ha nem tetszik, napi ajánlatból is étkezhetünk, ami menüleves és a tesztelés napján rántott sajt volt. A telt ház ellenére a kiszolgálás nagyon gördülékeny. A levest itt is nagy leveses tálban kaptunk, így magunk merhettük ki a kívánt mennyiséget.
 
* Az árak a 2010. március-áprilisi állapotokat tükrözik.
 
Folyt. köv.