Alpokalja-Online


Hol ebédeljek? - Menüsurfing Szombathelyen

Az elmúlt hónapokban leteszteltünk néhány szombathelyi éttermet, melyek menüajánlattal próbálják hétköznap is becsalogatni a vendégeket. Helyek, árak, benyomások.

Szombathely menüt felszolgáló éttermeiben a déli órákban gyakorlatilag majdnem mindenhol telt ház fogadott bennünket. Nem csoda. A menü segítségével a hagyományos étlapon szereplő áraknál jóval mérsékeltebb áron* ebédelhetünk, természetesen az étterem által meghatározott egy, kettő, netán öt menü ajánlatból választva, esetenként olyan ételekből, amelyek egyébként az étlapon nem szerepelnek.
 
Tóvendéglő (720 Ft-tól)
 
Kellemes környezet, hangulatos belső és az ételek minőségében sem kell csalódnunk. A kiszolgálás gyors és udvarias. A változatos heti menü már hétfőn reggel olvasható a honlapon: www.to-vendeglo.hu. A választék két fogásból álló két menü. Az első fogás, a leves ugyanaz mindkét ételhez. A hét során találkozhatunk a szárnyas ételektől kezdve a halig minden félével. Szerdánként feltéttel főzeléket is ehetünk. Nem kötelező üdítőt rendelni, kancsóban vizet is kapunk a kiválasztott étel mellé, így személyenként 720 forintból megebédelhetünk a Tóvendéglőben.
 
Café Móló (790 Ft-tól)
 
Cafe Mólóba egy csütörtöki napon ebédeltünk. Az étterem honlapján már tájékozódtunk az aznapi menüről. Az aznapi ajánlat zöldséges húsleves és ananászos csirke, rizzsel. A leves gazdagon tele zöldségekkel, a második fogás ananászos csirke íz kombináció némileg a kelet ízekre emlékeztetett. A menü ára 790 forint. Az ebédhez ásványvizet rendeltünk (310 forint/0,33 l), ami azért jelentősen megemeli a menüebéd árát. A honlapon www.molorestaurant.hu az aznapi és a következő napi menüről tájékozódhatunk.
 
Il Gallo Nero étterem (720 Ft-tól)
 
Az egykori California étterem helyén található a magyar nevén a Fekete Kakas étterem. Lassan egy éve felújított, újranyitott étterem honlapján www.gallonero.hu két hétre előre tájékozódhatunk. A és B menüből lehet választani, melyek ára is különböző 720 és 810 forintosak. Tesztebédünk tonhalfilé rántva, párolt rizzsel, tartármártás. Itt szintén ásványvizet (290 Ft/0,33 l) kértünk. Néhányszor visszatértünk, aztán úgy döntöttünk, valahogy nem a mi világunk.
 
Görög Pizzéria (590 Ft-tól)
 
Menüebéd a görögben
Menüebéd a Görög Pizzériában
 
Görög pizzéria déli 11-14 óráig terjedő kínálata csillagos ötöst érdemel. A „Görögben” az egyik kedvencünk a roston sült csirkemell pitával, ajándék szénszavas üdítővel, ami lehet ásványvíz is. A tál nagyon bőséges. A csirkemelleket kétféle szósszal, egy pikánsabb csípős-édes és egy fokhagymás-tejfölössel tálalják, valamint egy halom saláta és pár pitaszelet is jár hozzá. Ez a menü 890 forintba kerül. A déli menüajánlatban pizzákat is találunk. Hat pizza ára szerepel csökkentett áron 590 forinttól 790-ig, melyek két méretben kérhetőek, szintén ajándék innivalóval. Ide szívesen visszatérünk hétről hétre. A déli órákban ugyanilyen áron kapunk menüebédet elvitelre is.
 
Gekko Pub (720 Ft-tól)
 
A Gekkoban az étlap egy hónapra előre tervezhető, honlapról www.gekkopub.hu letölthető. A menü két fogásból áll, melyből az első általában leves. Pozitívum, hogy egy nagy tállal kap az egész asztal, és ameddig tart, merhető. A második fogás is bőséges. A menü mellé víz is kérhető, így csak a menü egységárával kell számolnunk, ami 720 forint. Hátrány, hogy nincs elkülönítve a dohányzó és nem dohányzó rész, aminek a nemdohányzók valószínűleg nem örülnek annyira. Ennek ellenére, amikor betértünk, mindig teltház fogadott, így csoportosítani, néha átültetni is kellett a vendégeket.
 
Pelikán Étterem (990 Ft-tól)
 
A másik fődíjazottunk a Pelikán Étterem. Itt úgynevezett business menüből választhatunk, ami öt előételből, illetve levesből és öt főételből áll, amelyek között tésztától, halételen át a szárnyas ételig sok minden megtalálható. A menühöz ötféle desszert is tartozik. Minden héten változik mindhárom fogás. Tetszőlegesen kombinálhatóak az ételek, nincsenek párosítva a levesek a főétellel és desszerttel. Ha ízlett, akár kétszer is ugyanazt a menüsort kérhetjük az adott héten. Az ára 990 forint személyenként, ami borsosabb az átlagnál, de kétségkívül többet is kapunk érte mind tartalomban, mind környezetben. Akár üzleti partnereket is megvendégelhetünk ezzel a menüvel, ami kellően költséghatékony lehet. Az elegáns környezet ellenére ráadásul nem szükséges innivalót rendelni, kis kancsóban vizet is kérhetünk.
 

Business menü a Pelikánban
 
Club Korrekt (650 Ft-tól)
 
Egy rohanó pénteken tértünk be a telt házas Club Korrektbe. Hétfőtől péntekig „A” és „B” menüből választhatunk 650 és 690 forintos árakon. Ha nem tetszik, napi ajánlatból is étkezhetünk, ami menüleves és a tesztelés napján rántott sajt volt. A telt ház ellenére a kiszolgálás nagyon gördülékeny. A levest itt is nagy leveses tálban kaptunk, így magunk merhettük ki a kívánt mennyiséget.
 
* Az árak a 2010. március-áprilisi állapotokat tükrözik.
 
Folyt. köv.

 

Szóljon hozzá!

Írja be a választ csupa kisbetűvel írva!

Aktuális

Résztelezve a tánc világnapi és a gyermeknapi programok.

Aktuális

Idén is csaknem háromszáz pályamű érkezett az Írók Alapítványa és az Írók Szakszervezete által meghirdetett Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatra.

Főként az ittas vezetőket próbálják kiszűrni.  

Vas megyébe 1,4 millió jutott.

Melegebb lesz, de eső is jöhet.

Nemcsak Szombathelyt érintik.

Ketten könnyebben sérültek.

Motort cseréltünk

Kedd reggel menet közben kicseréltük az Alon motorját. Még olajos a kezünk.

Születés, házasság, halál.

Egészségnap Bükfürdőn
Kiemelt vendég: Katus Attila. A rendezvény ingyenes.

A Szentháromság téren történt a baleset.

Parragh László Szombathelyen
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Vas megyei kamarában tartott előadást. Szerinte a 2010-ben elindított gazdasági folyamatok fenntarthatók. Finomhangolásokra még szükség van.

Heti előrejelzés.

Bécs, parlament
Egy aktuális felmérés szerint a bécsiek 97 százaléka szívesen lakik az osztrák fővárosban. A lakhatás, a tömegközlekedés és az oktatás terén azonban még akadnak tennivalók.


Hirdetés

Partnereink

Isiscom

Pannonsystem