A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hírei (2016/7.)

2016.05.08. 11:09

15 ezer darab előnevelt csuka érkezett a vasi vizekbe, versenyek, versenyeredmények, horgászvizsgák és egyéb hírek.

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
www.vasivizeken.hu / www.vasihorgasz.hu

 

   

Szövetségi területi jegyvásárlás SZÉP- (szabadidő) kártyával, Erzsébet Ajándék utalvánnyal!

 További részletekről érdeklődjön a Szövetség elérhetőségein >>>

Csatlakozzon a Szövetség facebook csoportjához....


15 000 db előnevelt csuka érkezett a vasi vizekbe 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége halászati őrei a mai napon 15 000 db előnevelt csukát (3-5 cm között) helyeztek ki több Vas megyei horgászvízbe. (Marcal folyó, Merseváti-tó, Rábasömjéni-tó, Nagypiriti-tó, Celldömölki-tó, Rába folyó, Csörnöc-Herpenyő patak, Perenyei-tó).
 

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

  


VASI VIZEKEN - ABÉRT-TÓ KUPA 2016. 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szeretettel meghívja a horgásztársakat a 

2016. május 15-én (vasárnap) megtartásra kerülő Vasi Vizeken - Abért-tó Kupára.

Verseny helyszíne:    Lukácsházi Abért II. tó

Nevezési díj:             0 Ft   (Érvényes állami horgászjegy és területi engedély kötelező) 

Nevezési határidő:     2016. május 13. 10.00 óra,  vagy a helyszínen korlátozott számban.– a nevezéseket a fenti elérhetőségein, illetve  a http://vasihorgasz.hu/aktualis/nevezes.htm on-line felületen lehet leadni. Gépjármű behajtási engedély rendszám megadásával igényelhető nevezéskor a verseny idejére.

Kategóriák:               Hobbi egyéni, versenyző egyéni  

Verseny menete:        A verseny egy 4 órás fordulóban kerül megrendezésre.  

6.30 – 6.45   Regisztráció  

6.45 – 7.15   Megnyitó, technikai értekezlet, sorsolás  

7.15 - 9.00    Helyek elfoglalása, felkészülési idő  

8.50 - 9.00    Etetés  

9.00-13.00    Halfogás                       

13.00-14.00  Mérlegelés  

14.00-14.30  Kiértékelés                                

14.30            Eredményhirdetés

 

A verseny további részletei itt letölthető >>>


Kéthatár-tó Kupával elindult az idei versenyszezon 

A hagyományokhoz híven idén is május 1-én került megrendezésre a szezonnyitó Kéthatár-tó Kupa Kerkafalván. Az előzetes várakozásoknak megfelelően szépszámú horgászsereg gyűlt össze a kis Zala megyei település festői szépségű tavánál. A reggeli regisztráció során 39 fő felnőtt és 7 fő ifjúsági horgász nevezett a versenyre. A megmérettetésre nemcsak a környékről és Vas megyéből, hanem a szomszédos Szlovéniából is érkeztek pecások. A rövid technikai értekezlet előtt Puskás Norbert ügyvezető elnök és Kálmán Elek a helyi egyesület első embere köszöntötte az indulókat és kísérőiket, valamint sportszerű, halfogásban gazdag versenyzést kívántak. Felnőtt hobbi kategóriában a szervezők három szektort alakítottak ki, melynek mindegyikében 13 horgász kapott helyet. Az ifjúsági kategóriában egy szektorban mérték össze tudásukat a benevezettek.

               

A helyek elfoglalása és a felkészülés után 9 óra 30 perckor kezdődött a 4 órás horgászverseny. A hűvös, szeles, helyenként esős időben a horgászok kitartóan fárasztották a horogra akadt pontyokat, kárászokat, keszegeket. A hirtelen lehűlt vízben a halak behúzódtak és igazán eredményesnek a feeder módszer volt. Próbálkoztak többen rakós és spicc botos módszerrel is, de jelentős eredményt nem értek el.

   

A verseny lefújásakor már lehetett sejteni, hogy szoros küzdelem alakult ki a helyezésekért. A legjobb felnőtt pecásnak ezen a napon a Szlovéniából érkezett Tkalec Daniel a Nagykanizsai Szúnyog HE. versenyzője bizonyult, 13 300 gramm kifogott hallal. A képzeletbeli dobogó második fokára szintén a nagykanizsai egyesület horgásza Zsizsek Tibor álhatott fel, akinél a mérleg 8280 grammot mutatott. A harmadik helyezett a kerkaszentkirályi egyesület tagja Nagy Ferenc lett, 4000 grammos zsákmánnyal.

     

 További képek itt letölthetőek >>>

Ifjúsági kategóriában a nehéz körülmények ellenére jól helytálltak a fiatalok. Közülük a szerencse Kiss Péternekkedvezett, aki helyi indulóként 2100 grammos fogással végzett az élen. Második helyre a vasvári Kovács Zsolt 1480 grammal, míg a harmadik helyre Koltai Máté Márk 900 grammal ért oda. Az eredményhirdetésen a helyezettek oklevelet és kupát vehettek át a rendezőktől, majd a kerkafalvi egyesület segítői egy remek gulyással és halászlével vendégelték meg a jelenlevőket.

      

A verseny ez előző éviekhez hasonlóan kiváló előkészítés mellett, baráti hangulatban, méltó módon nyitotta meg a 2016-os Vasi Vizeken versenysorozatot hobbi kategóriában.

Végeredmény:

Felnőtt hobbi:

  1. Tkalec Daniel – Nagykanizsai Szúnyog HE. – 13 330 gr

  2. Zsizsek Tibor - Nagykanizsai Szúnyog HE. – 8280 gr

  3. Nagy Ferenc – Kerkaszentkirályi HE. – 4000 gr

Ifjúsági hobbi:

  1. Kiss Péter – Kerkafalvi HE. – 2100 gr

  2. Kovács Zsolt – Vasvári HE. – 1480 gr

  3. Koltai Máté Márk – Kerkafalvi HE. – 900 gr

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

2016. május 15-én vasárnap a Vasi Vizeken – Abért Kupával folytatódik a versenysorozat a lukácsházi Abért II. tavon.  Tavaly 62 induló volt...reméljük az idén  Ön is ott lesz.... számítunk a nevezésére!


Répcelaki HE egyesületi versenye 

A Répcelaki Városi Bányász Horgász Egyesület értesíti tagjait, hogy páros versenyt tart 2016. május 29-én.


Szép fogások a szövetségi vizekről 

Ismét örömmel osztjuk meg horgásztársaink elmúlt hetekben beérkezett fogásait a Szövetségi vizekről:

Laczó László - Fogás helyszíne: Rába szentgotthárdi szakasza

Fogás időpontja: 2016.04.18 - Halfaj: Márna - Súly: 5500 gr

 

                      

id. Hajós János - Magyarszecsőd - Amur 6 kg    Vincze Zoltán - Abért tó - 2016.04.30 - ponty 7 kg. 

----

Gratulálunk horgásztársainknak a szép fogásaikhoz!

Ha Önnek is volt hasonló élménye, küldje el nekünk a fogásról készült képet és adatokat,
vagy töltse fel facebook oldalunkra!

Sikeres horgászaink figyelmébe ajánljuk, hogy a Szövetség vízterületein kifogott
rekord méretű halfajok fényképes bejelentését a Szövetség elérhetőségeire várjuk egész évben.

A 2016. november 30-ig beérkezett rekordfogások bejelentői között egy darab
következő évre érvényes Szövetségi területi jegyet sorsolunk ki.


Horgászati tilalom lesz Gersekaráton a hétvégén

2016. május 7-8-9-én (péntek-szombat-vasárnap) a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége partnerszervezete az Austrian-Match-Angling Association a Gersekaráti Sárvíz-tavon tartja idei első nemzeti válogató versenyét. A verseny miatt általános horgászati tilalom lesz pénteken reggel 6.00 órától vasárnap délután 16.00 óráig a 10. számú horgászhelytől a 35-ös horgászhelyig. A horgászverseny napján a többi partszakaszon korlátozás nélkül lehet horgászni.

Köszönjük a megértésüket!


Halmentés volt Himfán

A Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya, mint elsőfokú halgazdálkodási hatóság hivatalból  elrendelte – a VA/FEF03/183-3/2016.számú határozatában - a Himfai tó (Felsőmarác 102 hrsz) leürítése miatt a vízterület halállományának mentését, melyre a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségét jelölte ki.

   

Az első halmentési napra 2016. április 19-én (kedden) került sor rendkívűl zord, szeles időjárási körülmények között. A halmentésen jelen volt az Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály vezetői, az állami vagyonkezelő Szombathelyi Erdészeti Zrt. területi vezetői. Az első fokú Halgazdálkodási Hatóság jegyzőkönyvben rögzítette az egész napos halmentését tényét és eredményét.  A halmentésen kifogott őshonos halak a Rába folyóba kerültek áthelyezésre, mint legközelebbi állami vízterület. A halmentés eredményeként a Rába folyó halállománya nagyszámban egészséges süllőkkel, dévérkeszegekkel és néhány szép ponttyal, balinnal, compóval, csukával, valamint harcsával gazdagodott. A halmentés legnagyobb hala egy 20 kg-os ponty volt. Hatósági felügyelettel a halmetés tovább folytatódik május hónapban.

   

További képek itt letölthetőek >>>

  

Ezúton is köszönjük a halmentésben résztvevő segítőknek a munkájukat!


Abért I. tavi csuka telepítés

Szövetségünk az Abért I. tavon horgászó műlegyező és könnyűpergető pecásainak kedvezve kb. 150-180 db 30-40 cm közötti csukát helyezett ki április közepén. Reméljük a tó a telepítés után már jobban betöltheti az eredeti célját és a tóban található fehér halak ideális táplálék készletet biztosítanak a csukák dinamikus növekedéséhez.

További képek itt elérhetőek >>>


Műlegyező ob. vasi forduló

A múlt heti viharos szél és több fokos lehűlés után az időjárás kegyeibe fogadta ma a Lukácsháza melletti Abért-tónál gyülekező legyes srácokat. Sok év telt el, és még több víz folyt le a patakok medrében, míg végre sor kerülhetett egy olyan Műlegyes ob-ra, ahol végre megmérkőzhettek egymással a legyezés szerelmesei. Ami volt elmúlt, ahogy mondani szokás, fedje be azt a jótékony feledés homálya, és inkább előre nézzünk.  

       

Pontosabban most kicsit mégiscsak vissza, hogy lássuk, mi is történt a mai napon a Gyöngyös pataknál, majd délután az Abért tavon. Tizenhat mindenre elszánt horgász adta le nevezését az idei bajnokságra, és mindenki meg is jelent az első forduló ünnepélyes megnyitóján, ahol Kozári Miklós az OVHB  és Puskás Norbert a Vas-megyei Szövetség ügyvezető elnöke és Monos Tibor szövetségi kapitány köszöntötte a résztvevőket. Az ez évben frissített szabályzat szerint zajlott  a verseny, és dicséret illeti a résztvevő versenyzőket és a szervezőket is azért, hogy semmilyen fennakadás, vitatott kérdés nem volt a mai napon. A sorsolás után délelőtt a Gyöngyös patakot vallatták a résztvevők, több-kevesebb sikerrel. A pisztrángok, domolykók ugyanis elbújtak. Ennek okát sok mindenben lehet keresni, de tény, hogy csak a gödrökben, akadók rejtekében a fenék felett felkínált apró nimfákkal lehetett csak becsapni őket. A minimum méret 18 cm volt, és ezt megugrani csak kevés versenyzőnek sikerült.

  

További képek itt elérhetőek >>>

Mint minden versenyek, úgy itt is voltak olyanok, akik kicsit jobban együtt tudtak élni a vízzel, és értékes pontokat gyűjtve várhatták a délutáni, tavi fordulót.    

Az elfogyasztott ebéd és kis pihenő után, más típusú, erősebb felszerelésekkel indult mindenki a számára kisorsolt helyekre.      

A tavi peca más gondolkodást is igényelt. Itt vörös szárnyú keszeg, kárász és dévérkeszeg csábult el. A várva várt pontyok és amurok most nem mutattak érdeklődést a kenyérimitációk iránt. Az itt gyűjtött pontok azonban nagyon kellettek a végső elszámolásnál.    

Ez a következő dobogós helyeket jelentette. 1. Csorbai Balázs 4,5 pont 2. Gégény Viktor 8,5 pont 3. Hárságyi Balázs 9,5 pont      

Gratulálunk mindenkinek, aki vállalta a megmérettetést, találkozunk a Balatonnál. Köszönet a Vas megyei szövetségnek a verseny lebonyolításáért, a mérő bíráknak a munkájukért. 

További fotók megtekinthetőek a MOHOSZ Facebook-oldalán itt >>>

Forrás: www.mohosz.hu - Polyák Csaba


"Savaria Majális 2016. versenyen készült fényképek

A Vas megyei Savaria Sporthorgász Egyesület 2016. április 24-én vasárnap az Újperinti I-es horgásztavon rendezte meg a "Savaria Majális" elnevezésű horgászversenyt. A jó hangulatú egyesületi megmérettetésen a rendkívűl rossz idő ellenérefő közel 30 fő vett részt. Többen fogtak a frissen telepített pontyokból, volt akinek többet is sikerült az 5 órás peca verseny alatt. A kevésbé szerencsések kárászt tudtak horogra csalni.

Mérlegelésen készült további képek megtekinthetőek itt >>>


Horgászvizsgák a közel jövőben 

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Állami Horgászvizsgát szervez a következő időpontokban és helyszíneken:

  • 2016. május 09-én hétfőn 18.00 órai kezdettel a Nyugat-Pannon HSE. jegyváltási helyén. ( 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.) - Jelentkezési határidő: 2016. május 06. (péntek) 11.00 óra
  • 2016. május 18-án szerdán 17.30 órai kezdettel a Répcelaki  Kultúrházban ( 9653 Répcelak, Radó Kálmán tér 2.) - Jelentkezési határidő: 2016. május  13. (péntek) 11.00 óra
  • 2016. május 23-án hétfőn 18.00 órai kezdettel a Nyugat-Pannon HSE. jegyváltási helyén. ( 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.) - Jelentkezési határidő: 2016. május 20. (péntek) 11.00 óra
  • 2016. június 01-én szerdán 12.00 órai kezdettel a Vaskeresztesi Horgászturisztikai Központban. (9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz) -  Jelentkezési határidő: 2016. május 30. (hétfő) 11.00 óra

Horgászvizsgára jeletkezés és bővebb információ itt >>> 

 Plakát letölthető   -nagy méretben - itt >>>  

További információ:

Sporthorgász Egyesületek 
Vas Megyei Szövetsége

9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz.
Tel.: +36/94-506-835
Fax: +36/94-506-836
Mobil: +36/70-33-99-703
E-mail: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

.