Hirdetés

Terrortámadás Barcelonában: a rendőrség őrizetbe vett egy férfit
MTI/EPA/Quique García

Terrortámadás Barcelonában: a rendőrség őrizetbe vett egy férfit

2017.08.17. 20:40

Furgon hajtott a tömegbe Barcelonában. A spanyol sajtó szerint a gyalogosok közül ketten meghaltak és több mint harmincan megsérültek.

Hirdetés

Gyalogosok közé hajtott csütörtök délután egy kisteherautó Barcelona központjában - adta hírül a La Vanguardia című spanyol lap.

A rendőrség őrizetbe vett egy férfit a gázolással kapcsolatban

A rendőrség őrizetbe vett egy férfit a Barcelonában csütörtök délután elkövetett gázolásos merénylettel kapcsolatban – közölték meg rendőrségi források a TVE spanyol közszolgálati televíziónak.

A spanyol sajtó szerint a gyalogosok közül legkevesebb ketten meghaltak, mintegy harmincan megsérültek. A rendőrség terrortámadásnak minősítette a történteket.

 

Túszokat ejtett és egy étteremben elbarikádozta magát az óvárosi La Boquería piachoz közeli egyik étteremben annak a kisteherautónak a sofőrje, aki Barcelona központjában csütörtök délután gyalogosok közé hajtott – jelentette az El Periódico című katalán napilap a TV3 katalán televízióra hivatkozva. A helyi sajtó jelentése szerint a rendőrség tárgyalásba kezdett a túszejtőkkel.

A rendőrség lezárta a környéket, akárcsak a közeli metró- és vasútállomásokat, a lakosságot pedig arra kérte, maradjon távol, hogy ne akadályozza a mentők munkáját. A helyszín felett helikopter köröz.

Egyes helyi források lövöldözésről adtak hírt. A rendőrség cáfolta, hogy tűzpárbaj történt volna, ugyanakkor talált egy másik furgont, amelyet állítólag a támadás elkövetői béreltek, feltehetően azzal akartak elmenekülni.

A katalán belügyi tanácsos szerint egy halottja és 32 sérültje van a támadásnak

A katalán kormány belügyi tanácsosa szerint egy halottja és 32 sebesültje van a Barcelonában csütörtök délután elkövetett gázolásos merényletnek, a sebesültek közül tíz állapota súlyos.

Joaquim Forn a tragédia helyszínének közelében az újságírók kérdéseire válaszolva az áldozatok számára vonatkozó sajtójelentéseket “túlzónak” nevezte.

Több spanyol újság egybehangzóan legkevesebb 13 halottról, illetve mintegy 60 sérültről tett említést. Forn ugyanakkor maga is hozzátette, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet.

Egyelőre nem jelentkezett semmilyen szervezet a merénylet elkövetőjekén.

Mariano Rajoy spanyol kormányfő Twitter-üzenetében együttérzéséről biztosította a halálos áldozatok hozzátartozóit és a sérülteket, valamint hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal. “A legfontosabb: a sebesültek ellátása a Las Ramblas-on és a biztonsági erők munkájának megkönnyítése” – fogalmazott bejegyzése végén a spanyol miniszterelnök.

 

 

.