Hirdetés

Különleges programmal készül a bécsi bolhapiac
Mario Lang/Eurocomm

Különleges programmal készül a bécsi bolhapiac

2017.09.04. 18:28

40 éves a Naschmarkt.

Hirdetés

Két hét múlva, 2017. szeptember 16-án a régiséggyűjtőket különleges program várja Bécsben. A Naschmarkt népszerű bolhapiaca aznap ünnepli 40. születésnapját egy ingyenes minifesztivállal.

A bécsi Naschmarkton szombatonként már reggel 6:30-kor nyüzsög az élet. Ekkor nyit ugyanis a Naschmarkt híres bolhapiaca, ahol a megrögzött kincskeresők, gyűjtők és régiségvadászok már 40 éve járják a piac sorait, hogy az árusok legszebb portékáját meg tudják csípni.

Bár Bécs legnépszerűbb piaca már évszázadok óta várja a vásárlókat, a bolhapiac csak 1977-ben kezdte meg működését. Mára a 7.000 négyzetméteren elterülő bazár a helyiek és Bécs-barátok kedvenc bolhapiacává nőtte ki magát. A szecessziós környezetben nagyjából 400 árus portékájából válogathatnak a kincsvadászok. Legyen szó régi bútorokról, képekről, lemezekről, könyvekről, használt, de márkás ruhadarabokról, ékszerekről vagy porcelánról, itt minden gyűjtő kincsekre lelhet.

A bolhapiac 2017. szeptember 16-án önmagához méltón ünnepli majd 40. jubileumát. A megszokott árusokon kívül bécsi hírességek is kiteszik majd a portékájukat, hogy a bevételből a Piros Orr bohócdoktorokat támogassák. Aki pedig saját, eladásra szánt régiségeit szeretné felbecsültetni, az ezúttal ingyenesen veheti igénybe ezt a szolgáltatást. Emellett lesz persze tombola és szerencsekerék, gyerekprogram és élőzene is. Az ingyenes minifesztiválon a bécsi Chilifish zenekaron kívül Ron Glaser Elvis Presley dalaival gondoskodik majd a jó hangulatról.

 

.