Az ítéletidő fákat döntött ki, a légi közlekedést is nehezíti. Az Alpok egyes részein elővigyázatosságból sípályákat zártak le.

Komoly károkat okoz az Eleanor Nyugat-Európában. Az Atlanti-óceán felől érkezett vihar Kölnben az autópályákra fákat, más utakra építési állványokat döntött.

Tombol a vihar Párizsban is. Az Eiffel-torony tetejénél lévő berendezések 140 km/órás erősségű szelet is mértek.

Az Eleanor a legnagyobb pusztítást végző vihar a francia fővárosban: alaposan megnehezíti a légi közlekedést, illetve egy szélturbinát is kicsavart a helyéből.

Az ítéletidő főként Franciaország észak-nyugati részét érinti, az erős szél hatására egy párizsi épület állványzata összeomlott.

Angliában, Walesben és Észak-Írországban áramszüneteket okozott a vihar, amely elárasztotta az írországi Galway utcáit, akadályozva ezzel a közlekedést. Az emberek bokáig, néhol térdig érő vízben gázoltak az utcákon és a boltokban - írja az euronews.com.

Szerda délelőtt még mindig 6000 lakásban nem volt áram Angliában, Walesben és Észak-Írországban. Az Atlanti-óceán felől érkezett vihar miatt az ország több részében akadozott a tömegközlekedés is. Az ítéletidő fákat döntött ki, egy férfi megsérült, amikor Walesben az autójára rádőlt egy fa.

Az éjszaka folyamán Németországot is elérte a vihar, károkat okozott Kölnben, építési állványokat döntött az útra, és fákat az autópályákra.

Az ítéletidő Franciaország észak-nyugati részét is érintette, és délkelet felé tart. Az Alpok egyes részein elővigyázatosságból sípályákat zártak le. Az Eleanor egyébként a negyedik vihar, amely az elmúlt egy hónapban elérte Franciaországot.
euronews.com

.