Hirdetés

Egy gyanúsított már őrizetben - Robbanásban meghalt egy magyar nő Kaliforniában
Irfan Khan / Los Angeles Times

Egy gyanúsított már őrizetben - Robbanásban meghalt egy magyar nő Kaliforniában

Merényletre gyanakszanak

2018.05.17. 22:09

Nem valószínű, hogy baleset történt.

Hirdetés

Egy szépségszalonban történt robbanásban meghalt a szalont fenntartó magyar nő a kaliforniai Aliso Viejo kisvárosban, helyi idő szerint kedden - jelentették hírportálok. Csütörtökön a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) őrizetbe vett egy gyanúsítottat.

Nem valószínű, hogy baleset történt - közölték a hatóságok, de egyelőre nem jelenthetik ki azt sem, hogy robbantás történt, noha a rendőrség a helyiség jellegétől idegen szerkezetet talált ott, amely feltehetőleg pokolgép volt.  

A robbanásban - amely kedden kora délután történt - megsebesült további három ember. A detonáció ereje olyan nagy volt, hogy nem csak a szépségszalonban, de az emeletes épület több más helyiségében és szomszédos épületekben is kárt tett. A közelben lévők az első pillanatban azt hitték, földrengés történt. A rendőrség és a sürgősségi szolgálatok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.         

A rendőrség szerda délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozat egy a családjával 12 éve a városban élő nő, aki már három évtizede foglalkozott szépségápolással. A sebesülteket kórházban ápolják, nincsenek életveszélyben. A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy a helyiség jellegétől idegen szerkezet milyen körülmények között került oda. A postaszolgálat szerint nem postai úton.         

Az áldozat szomszédja a Los Angeles Times című hírportálnak elmondta, hogy a család sokkos állapotban van, és próbáltak kapcsolatba lépni magyarországi rokonaikkal.         

Az FBI csütörtök reggel letartóztatott egy férfit, akit a robbantással gyanúsítanak. Laura Eimiller, a Szövetségi Nyomozó Iroda helyi irodájának szóvivője sajtóértekezletén közölte: letartóztatták az 59 éves Stephen Beal, kaliforniai illetőségű férfit, aki a robbantásban életét vesztett 48 éves kozmetikusnő Facebook-oldalán közzétett fotók tanúsága szerint kapcsolatba ált az áldozattal. Beal csütörtökön délután megjelenik a bíróság előtt.         

Az FBI további részleteket egyelőre nem tett közzé. 

.