Megfilmesítik, hogy a világon egyszercsak elalszik minden nő (kvízzel)

Cikkünk végén Stephen King-kvíz - Mennyit tudsz a horrorkirályról? Próbáld ki magad!

2017.04.22. 09:48

Amerikában szeptemberben jelenik meg Stephen King Sleeping Beauties című új regénye, amelyet egyik fiával, Owennel közösen írt, de a filmesek már most szemet vettek a történetre.

King (balra) és fia, Owen (középen)

Ami nem csoda, hiszen úgy tűnik, King megint érdekfeszítő történetet talált ki.

A Sleeping Beauty (Csipkerózsikák) úgy kezdődik, hogy

a világon egyszercsak elalszik minden nő, akiket egyszerűen képtelenség felébreszteni – vagy ha sikerül is, annak sem lesznek jó következményei. A nők alvás közben máshová kerülnek át, a magukra maradt férfiak pedig ideát próbálják megoldani a helyzetet. A helyszín jórészt egy nyugat-virginiai női börtön lesz, itt bukkannak rá a titokzatos Evie-re, akire – a nők közül talán egyedül a Földön – nincs hatással a kór.

- foglalta össze a sztorit az Origó.

A könyvből sorozatot készít az Anonymous Content. 

Bár a King-feldolgozásokkal (legyen szó mozi- vagy tévéfilmekről, illetve sorozatokról) rendszerint komoly gondok vannak, alig-alig akad egy-egy film, amelynek sikerült visszaadnia a kötetek hangulatát, színvonalát, ezúttal úgy, tűnik, minden adott a sikerhez, hiszen a gyártónak az az utóbbi években olyan remek sorozatokat köszönhetünk, mint a True Detective, a Mr. Robot vagy A sebész - emlékeztet cikkében az Origó.

Ha már filmek: az is bíztató, hogy előzetese alapján az idei Az-film is vállalhatónak ígérkezik.


 

 

.