Művészetek Völgye - Nézőcsúcs Kapolcson, a legifjabb 2 hónapos volt

2017.07.31. 11:41

A tíz nap alatt összesen 200 ezren látogattak el Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre

A fesztivál második hétvégéjén, pénteken és szombaton is megtelt a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad előtti tér. Idén összesen 200 ezren fordultak meg a fesztivál 10 napja alatt. A jegyes látogatók száma 60 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest. A legnépszerűbb jegytípus idén az ötnapos bérlet volt.

Kapolcs, 2017. július 30. – Július 30-án este zárja kapuit Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja. A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló fesztivál első és második hétvégéjén is több alkalommal döntött nézőcsúcsot. A tíz nap alatt összesen 200 ezren látogattak el Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre; az első hétvégén közel hatvanezren, a fesztivál további hét napján 140 ezren fordultak meg a Művészetek Völgyében. Idén a legnépszerűbb jegytípus az ötnapos bérlet volt.

„Az első három nap sikerét követően a második hétvégén is megtelt a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad előtti tér; pénteken és szombaton is több ezren buliztak az esti koncerteken. A további 26 helyszín is szinte minden nap teltházas volt, legyen szó könnyű- vagy komolyzenei, színházi- vagy népzenei programról”

- mondta el Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál program-és marketingigazgatója, aki hozzátette: jövőre július 20-29. között várja majd a látogatókat a Művészetek Völgye, amelyre 2017. augusztus 1-től kezdődik a jegyértékesítés.

 

Új helyszínek, világsztárok és újcirkusz
 

Idén több új helyszínnel bővült a fesztivál palettája. Szirtes Edina Mókus kicsiny kertjében színészek, muzsikusok és mesélők adták egymásnak a kilincset. Kőbánya Udvarában mindenki megtalálta a neki tetsző muzsikát; így fordulhatott elő egy napon belül intim, kisebb koncert és hatalmas tömegek közös mulatozása egyaránt. Az idei fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne a Cirque du Tókert volt, amely az újcirkusz és a kortárstánc neves hazai társulatait vonultatta fel a Vigántpetenden felállított valódi cirkuszi sátorban.

 

A fesztiválon a hazai könnyűzenei színtér legnépszerűbb zenekarai mellett fellépett a francia Deluxe és a Nouvelle Vague, valamint az amerikai Pink Martini feat. China Forbes. A Momentán Udvar legkedveltebb vendégei voltak Dolák-Saly Róbert, Ganxsta Zolee és Zacher Gábor, de a naponta jelentkező Éjjel-nappal Momentán c. improvizációs szappanopera is nagy sikerrel futott. Harcsa Veronika saját udvarában a magyar jazz legjelesebb képviselőivel, a tíz nap alatt összesen 40 jazz-koncerttel várta a látogatókat. Hobo idén vers-estjeivel varázsolta el közönségét saját udvarában Taliándörögdön. Idén először vett részt a Magyar Nemzeti Filmarchívum a fesztiválon; népszerű volt az animációsarok, ahol a gyerekek maguk rajzolhattak filmkockákat, amiket egy 90 éves géppel aztán mozgásba is hozhattak.

 

Lackfi János szavait idézve a Kaláka Versudvarban

„ismét viharzott értelem és érzelem, vers és muzsika, fel-felkapva hullámaira az élet kisebb és nagyobb örömeit, 
bánatait”.

 

A tíz nap alatt megfordult itt többek között Lovasi András, Ferenczi György és a Rackajam, Csík János, Dresch Mihály és Balogh Kálmán, Őze Áron,
Both Miklós és Babiczky Tibor, és meglepetés vendégként Tóth Gabi is.

Művészetek Völgye számokban: 2 lánykérés, a legfiatalabb völgylakó 2 hónapos

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.