Hirdetés

Film - Bevételi rekordot döntött az új Star Wars

Film - Bevételi rekordot döntött az új Star Wars

2017.12.27. 14:47

Az utolsó Jedik hozta idén itthon a legnagyobb mozibevételt.

Hirdetés

Kevesebb mint két héttel hazai premierjét követően a 2017-es év legnagyobb magyarországi mozibevételét elérő filmje lett a Star Wars: Az utolsó Jedik 823 millió forinttal - közölte a film forgalmazója, a Fórum Hungary szerdán az MTI-vel.

A Magyarországon december 14-től látható Star Wars: Az utolsó Jedik a hazai mozikban már minden idők legnagyobb első hétvégi bevételét produkálta. A Csillagok háborúja eposz nyolcadik epizódja 2D-ben, 3D-ben, IMAX-ben és 4DX-ben, szinkronizált és feliratos változatban is megtekinthető a hazai filmszínházakban.

A Star Wars: Az utolsó Jedik című sci-fi az amerikai mozikban is vezeti a bevételi listát, miután a karácsony előtti hétvégén csaknem 69 millió dollárt (mintegy 18,4 milliárd forintot) hozott a konyhára a filmgyártók becslése szerint. A film előzőleg minden idők második legnagyobb, 220 millió dolláros (58,8 milliárd forintos) bevételét érte el észak-amerikai premierhétvégéjén.

A rekordot 248 millió dolláros (66 milliárd forintos) nyitó hétvégével továbbra is a 2015-ben debütált Star Wars: Az ébredő Erő tartja.

.