A Kalandor-Kör programjai a Cafe Freiben

2016.11.08. 09:38

A novemberben is érdekes programokat szervez a népszerű kávézó.

2016. november 14. hétfő 18 óra
Polcsik Máté - vízilabdázó hobbifotós

Szicília: az utca vár!

Egy jó képért hajlandó türelmesen várni. Az utcai fotózáshoz alkalomnak kell születnie. Máté gimnazista, aki egyelőre hobbifotós, de ma úgy látja, később akár hivatásként is űzné a fotográfiát - a továbbtanulási terve is ehhez kapcsolódik. Addig is naponta sportol, vízilabda edzésre jár; center poszton játszik országos bajnokságokon. A nyáron pedig Szicíliában járt, ahol megfelelő fényt és ihletett kapott, egy kiállításra váró képsorozathoz. Ez a tárlat és egy Kalandor-körös beszélgetés várja a közönséget novemberben, a szombathelyi Cafe Freiben. A hónap kalandora: Polcsik Máté, a házigazda mint mindig: Grünwald Zsolt
Helyszín: Café Frei Szombathely
A belépés ingyenes.

Zene a Világ körül
2016. november 17. csütörtök, 20 óra
Szabó Tibor és Peltzer Géza olasz estje


Kávékedvelő zenészek találkozása zenekedvelő kávézókkal a Cafe Frei Szombathelyben

Új zenei programunkkal arra teszünk kísérletet, hogy a zene és a kávé világát közelítsük egymáshoz, illetve a közönség a fellépőket is ismerhesse meg, ne csak zenéjüket. Ennek érdekében kávékonyháinkhoz származásban, zenei stílusban vagy bármi másban kötődő zenészeket, zenekarokat, alkalmi formációkat látunk vendégül kávéházunk színpadán.
Amikor a hangszerek pihennek, vendégeinket a kávéhoz való viszonyukról, kávés élményeikről is faggatja az est házigazdája: Pálfi András.


Az élet NŐI és FÉRFI dolgai
2016. november 21. hétfő, 18 óra

Beszélgetés kultúráról és az életről - kulturáltan
Havonta ismétlődő programunkban Bálint Éva és Szabó Tibor színművészek a Cafe Frei Szombathely színpadán házaspárokat látnak vendégül. Bálint Éva az élet női, Szabó Tibor pedig férfi dolgairól és kultúráról beszélget meghívott vendégeikkel.

Bálint Éva vendége: Falusi Anikó - egyetemi énektanár, színházi korrepetitor

Helyszín: Café Frei Szombathely
A belépés ingyenes.

Kiállítás

2016. november 28. hétfő, 18 óra
SZICÍLIA: AZ UTCA VÁR! - Polcsik Máté fotókiállítása

„Idén Szicíliában nyaraltunk édesapámmal. Napjainkat a környék bejárásával töltöttük,
miközben remek fotótémákra akadtam. Mint minden fotós, a pillanat megragadására törekszem. A hétköznapi élet kis mozzanatokkal teli, amiket nem mindenki vesz észre. Ezekre próbálok rávilágítani, és egy történetet, egy emberi sorsot egyetlen képben elmesélni. Nagyon szeretem csinálni, gyönyörű szakma ez. Minden perc megéri a kínlódást, ami kellhet egy-egy kép elkészítéséhez: van, hogy futni kell, hogy odaérj egy adott eseményhez, és van, hogy órákat ülsz egy helyben a megfelelő fényre vagy kompozícióra várva, de nincs annál jobb érzés, mint amikor látom a kész képet, és látom, hogy tetszik az embereknek.”

A kiállítást megnyitja: Juhász Tibor, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület elnöke
A kiállítás megtekinthető: 2017. január 3-ig

Helyszín: Café Frei Szombathely
A belépés ingyenes.

.