Hirdetés


Letölthető az ingyenes magyar nyelvű Microsoft-vírusirtó

2010.02.18

Magyarul is letölthető a Microsoft ingyenes vírusirtója, amely a szoftvercég legújabb webböngészőjével, az Internet Explorer 8-as változatával együtt ígér biztonságos internetezést a felhasználóknak.

Hirdetés

A Microsoft tavaly bejelentett vírusvédelmi szoftverének magyar nyelvű változata csütörtöktől érhető el a http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=hu-hu címen található oldalról.

A Microsoft Magyarország közleménye szerint a Microsoft Security Essentials elnevezésű új alkalmazás hathatós védelmet nyújt a vírusok, a kémprogramok és más rosszindulatú szoftverek ellen. Az új szoftver ugyanarra a jól bevált Forefront technológiára épül, amely a Microsoft üzleti felhasználóknak szánt biztonsági megoldásainak is alapja.

"A szoftver használata nem igényel regisztrációt, azonban kizárólag eredeti Windows operációs rendszerre telepíthető" - közölte a Microsoft.

Budai Péter, a Microsoft biztonsági vezetője szerint az utóbbi évek tapasztalatai alapján a Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerek, valamint az Internet Explorer (IE) 8-as böngészőprogram használói sokkal nagyobb biztonságban vannak, mint azok, akik még a Windows XP és az IE korábbi változataival rendelkeznek. "A felfedezett biztonsági rések alapján indított támadások jelentős többsége kifejezetten a Windows XP és az IE 6-os verzióját futtató gépek ellen indították, ezeknek többsége azonban az IE 8-as változatával felvértezett - elsősorban a Windows Vista és a Windows 7 - operációs rendszereket futtató gépeken nem tudtak kárt okozni" - hangsúlyozta Budai.

A Microsoft vírusvédelmi szoftvere jelenleg 33 országban 22 nyelven érhető el.